Kongreya Star, İran'ın idam ettiği Elemhuli’yi andı

Kongreya Star, İran rejimi tarafından idam edilen Şirin Elemhuli’yi andı.

Kongreya Star Koordinasyonu, bugün yaptığı yazılı açıklama ile İran rejiminin 2010 yılında idam ettiği Şirin Elemhuli’yi andı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Yüz yıllardır işgalci devletler varlıklarını her dört parçada Kürt halkının yok edilişi üzerine hesaplamış ve özgürlük adına çıkan en küçük kıvılcıma dahi vahşice saldırmıştır. Halkları özgürlüğünden ve kültüründen zorla uzak tutmaya çalışmıştır. Buna karşı çıkan her serhildan, katliamlarla sonuçlanmış ve halkların hafıza bire kader olarak yerleştirilmek istenmiştir. Ancak özgür mücadelesiyle beraber bu durum ters yüz olmuştur. Özellikle kadın iradesi her alanda katliamlara ve saldırılara karşı direnişi seçmiş ve örgütlenmesini geliştirerek köleliğin bir kader olmadığını ispatlamıştır.

Erkek egemenlikli sistem bugün Kürdistan’ın 4 parçasında direniş ve mücadelenin öncülüğünü yapan kadınlara saldırıyor. Türk devletinin son olarak Qereçox’a düzenlediği saldırı erkek egemen sistemin, savaşın ön saflarında özgürlük için direnen kadınlara saldırıların devamı olarak ortaya çıkmıştır.

Bu saldırıların en büyük örneklerinden biri de İran molla rejimidir.

'İRAN'IN KATLETTİĞİ İKİNCİ KÜRT KADINI'

Kadın özgürlüğünün sembollerinden olan Şirin Elemhuli, 9 Mayıs 2010 günü, Tahran’daki Evin zindanında yoldaşları Ferhad Wekîlî ve Alî Hayderiyan ile beraber idam edilerek şehit düşürülmüştür.

Şirin yoldaş İran rejimine karşı ulusal mücadeleyi ve kadın özgürlük mücadelesini aralıksız bir şekilde yürütmüştür. Şirin Elemhuli, Leyla Qasim’dan sonra İran rejimi tarafından katledilen ikinci Kürt kadınıdır.

Kongreya Star olarak katledilen özgürlük mücadelecilerinin şahadetlerinin yıl dönümünde, anıları önünde saygıyla eğiliyor, Kürdistan özgürlük mücadelesinde direniş destanı yaratan bu kahramanlara layık olmaya çalışacağımızı belirtiyoruz.

'MÜCADELE BİRLİĞİ' ÇAĞRISI

Bu vesileyle direniş sembolleri Leyla Qasim ile birlikte Şêrîn Elemhulî, Ferhad Wekîlî ve Alî Hayderîyan’ın şehadetlerinin yıl dönümünde bütün kadınlara, Rojava ve Kuzey Suriye halklarına ve demokrasi güçlerine çağrımız, ulus-devletlerin bütün saldırılarına ve faşizan zihniyetine karşı durmaları, mücadele birliği oluşturmalarıdır."