GÖRÜNTÜLÜ

‘Kurdistan dağlarında işgalcilere nefes aldırmayacağız’

Soykırımcı Türk ordusunu Kurdistan dağında yenilgiye uğrattıklarını belirten HPG gerillaları, Kurdistan dağlarında düşmana nefes aldırmayacaklarını ifade etti.

İŞGALE KARŞI DİRENİŞ

Türk devleti ile Kurdistan özgürlük gerillaları arasında yaşanan savaş devam ediyor. Savaş mevzilerinde yer alan HPG gerillaları, savaşın son durumuna ilişkin konuştu.


Sîpan Ruken: Bilindiği üzere Türk ordusu Başûr’a yönelik işgal operasyonunu sürdürüyor. İşgalci Türk ordusunun Güney’i işgal etme amacı Kürt halkını topraklarından göç ettirmek ve kazanımlarını yok etmek. Buna karşı da önünde tek engel olarak Rêber Apo ve özgürlük hareketimizi görüyor. Bu nedenle Önderliğe ve Kurdistan özgürlük gerillasına vahşi bir şekilde saldırıyor. İşgalci düşman da bilsin ki biz gücümüzü Rêber Apo'dan alıyoruz ve bu güçle işgalcilere ağır darbeler vuruyoruz. Savaş tünellerinde eşi benzeri olmayan bir direniş yürütülüyor. İşgalci Türk ordusu çok büyük saldırılar gerçekleştirse de yoldaşlarımızın elinden kurtulamıyorlar.

Gerilla Türk ordusunun çok güvendiği teknolojisini boşa düşürüyor. Yoldaşlarımız havadan ve karadan düşmana ağır darbeler vurarak onları Amediyê bilgesine sıkıştırdı. Gerillanın direnişine karşı koyamayan işgalciler, bölge halkına saldırarak köylülerin bağ ve bahçelerini yakıyor, KDP’nin yardımıyla köyleri boşaltıyor. İşgalci Türk ordusunun KDP bayrağı altında Güney Kurdistan'a saldırdığı biliniyor. Yurtsever halkımıza çağrıda bulunuyoruz; işgalci Türk ordusunun ve KDP’nin Kurdistan topraklarında rahat bir şekilde işbirliği yapmasına izin vermemelisiniz. Her alanda buna karşı eylemler yapılmalı. İnanıyoruz ki; başarıyı halkımızla birlikte taçlandıracağız.


Ronî Dêrsim: Türk ordusu Metina, Zap, Avaşin bölgesinde işgal saldırılarını sürdürüyor. Hatta bu saldırıları daha da genişletmek istiyor. Kurdistan özgürlük gerillaları da işgale karşı sürekli eylemsellik halinde. Türk askerine yönelik etkili eylemler yapıyoruz. Askerler büyük bir korkuyla mevzilerini değiştiriyorlar. Herkes bu dağların sahibinin gerillalar olduğunu biliyor. Bu nedenle işgalci askerler gerillalara direnemiyor. Türk ordusunun Güney Kurdistan’da gücünü KDP'den alıyor. Halkımızın KDP ihanetinin gerçek yüzünü görmeli ve bu doğrultuda ihanete karşı mücadelesini büyütmelidir. Kürt gençleri işgalcilere karşı savaşmak ve Kurdistan topraklarını korumak için sorumluluk almalı ve gerilla saflarına katılmalıdır. Kurdistan’da işgalcileri mutlaka yenilgiye uğratacağız.