Londra’da eylemin adresi Başbakanlık binası önü idi

Kürt halkının seçilmişlerine yönelik siyasi soykırım operasyonlarını kınamak amacıyla Londra’daki eylemler devam ediyor.

Sabaha karşı BBC televizyonu önünde yapılan eylemden sonra, sabah saat 10.00 Britanya başbakanlık binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi Türk büyükelçiliğine doğru yürüyüşe geçti.

Londra’daki başbakanlık binası önünde toplanan kalabalık kitle burada düzenlenen mitingden sonra TC Londra Büyükelçiliğine doğru yürüyüşe geçti. Yağan yağmura rağmen yürüyüş boyunca önemli yollar trafiğe kapatılarak trafiğe kapatıldı. Elçilik önüne varan kitlenin öfkesi büyüktü. İngiliz polisi tarafından alınan yoğun güvenlik önlemlerine rağmen kitle Elçilik kapısına dayandı. Bu arada kitleyi engellemeye çalışan polisler ile eylemciler arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede bir polis kafasından yaralandı. Polisin gözaltı yapma girişimlerine kitle direnince polis geri çekildi.

Elçilik önünde atılan sloganlar ve yapılan konuşmalarda, AKP hükümeti bu tehlikeli ve haydutvari politikasından vazgeçmez ise yaşanacaklardan kendisinin sorumlu olacağı ifade edildi.

Britanya Kürt Halk Meclisi tarafından yapılan açıklamada eylemlerin aralıksız bir şekilde devam edeceği ifade edildi.

 

...