Malatya ve Elazığ'da halen 18 cenaze teşhis edilemedi

Soykırım saldırılarında katledilen Malatya ve Elazığ'daki Adli Tıp Kurumları'na kaldırılan 18 cenazenin henüz kimlikleri tespit edilemedi.

Amed'in Sur ilçesindeki soykırım saldırılarında katledilen ve Elazığ ve Malatya Adli Tıp Kurumları'na (ATK) kaldırılan cenazelerden 18'inin kimliği henüz belirlenemedi. 

14 Mart tarihinde Malatya ATK'ye getirilen 8 cenazeden Mazlum Karakoç ile Cihat Türkan'ın cenazeleri, aileleri tarafından teşhis edilmesinin ardından teslim alınarak toprağa verilmişti. Bugün de Mehmet Ramazan Yalvarma ve Cüneyt Aydemir'in kimlikleri teşhis edildi. Aileler teslim aldıklarını cenazelerini defnetmek üzere memleketlerine doğru yola çıkardı. Mehmet Ramazan Yalvarma'nın cenazesi Silvan'da, Cüneyt Aydemir'in cenazesi ise Bulanık'ta toprağa verilecek. Halen ATK'de kalan 4 cenazenin kimlik teşhisleri ise henüz yapılamadı.

Yine 21 Mart tarihinde Malatya ATK'ye getirilen ve kimi ailelerce yapılan başvurulara rağmen kimliklerinin teşhis edilmeyen 5 cenaze ile birlikte Malatya'da toplam 14 cenaze bulunuyor.

ELAZIĞ ATK'DE 4 CENAZE TEŞHİS EDİLEMEDİ

Elazığ Adli Tıp Kurumu'na, 14 Mart tarihinde Sur'dan getirilen 7 cenazeden Dilber Bozkurt'un cenazesi kimliğinin belirlenmesi üzerine dün ailesi tarafından teslim alınmıştı. "Güvenlik" gerekçesi nedeniyle dün ailelerine verilmeyen Mahsum Gürkan ve Sinan Duman'ın cenazeleri ise bugün alınadı. Aileler cenazelerini bugün defnetmek üzereAmed'e doğru yola çıkardı. 

Halen Elazığ ATK'de bulunan 4 cenazeden Eşref Polat ve Uğur Burakmak'ın cenazeleri de teşhis edilmelerine rağmen ailelerine teslim edilmiş değil.