Mardin’de 2 tutuklama, Urfa’da 48 öğrenciye gözaltı

Mardin’in Dargeçit ilçesinde gözaltına alınan 2 öğretmen tutuklanırken, Urfa’da ise 48 öğrenci Newroz kutlamalarından sonra “terli” oldukları için gözaltına alındı.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde gözaltına alınan 2 öğretmen tutuklanırken, Urfa’da ise 48 öğrenci Newroz kutlamalarından sonra “terli” oldukları için gözaltına alındı.

MARDİN

Mardin'in Dargeçit (Kerboran) ilçesinde dün okul çıkışında gözaltına alınan öğretmenler Nasrettin Oral ve Sümmeye Akar, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadeleri ardından 2 öğretmen, tutuklanma talebiyle Sulh Mahkemesi'ne gönderildi. Oral ve Akar, sosyal medyadaki paylaşımlarında "örgüt propagandası" yaptıkları iddiasıyla tutuklanarak Midyat M Tipi Cezaevi'ne gönderildi. 

URFA

Harran Üniversitesi Rektörlüğü'nden aldıkları izin doğrultusunda dün Osmanbey Kampüsü Merkezi Kafeterya önünde Newroz kutlaması yapan öğrencilere polis saldırmış ve 48 öğrenci gözaltına alınmıştı. Öğrenciler İl Emniyet Müdürlüğü'nde tutulurken, öğrenciler, 17 Mart'ta Newroz Bayramı'nı kutlamak istediklerini, ancak Rektörlük ile yaptıkları görüşme sonunda 23 Mart tarihinde karar kıldıklarını söyledi. Bu çerçevede dün bayramı kutladıktan sonra kendilerini kuşatan polislerin gazlı ve coplu saldırısına uğradıklarını söyleyen öğrenciler, sonrasında da polisin kampüs içinde ve dersliklerde eğitim esnasında arkadaşlarını toplayıp gözaltına aldığını ifade etti. 

İl Emniyet Müdürlüğü önünde HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan ve partililer ile birlikte bekleyen öğrenciler, arkadaşlarının "terli" ve "yüzü kızarmış" gerekçesiyle gözaltına alındığını kaydetti. 
Gözaltında tutulan 48 öğrenciden 36'sının ismi şöyle: Mustafa Altundağ, Ahmet Aydoğdu, Sinem Ayalp, Kemal Diken, İbrahim Çevik, Ferhat Erkuş, Evin Yıldız, Ömer Perk, Yılmaz Güçlü, Ayşe Kayaaltın, Rukiye Bulut, Salih Baran, Mehmet Güneşli, Ahmet Güneşli, Ramazan Güneşli, Uğurcan Altundağ, Nurettin Bilici, Merve Boz, Şehnas Müslüm, Bawer Yazar, Meyrema Erünali, Gülsüm Çiçek, Dilan Özkara, İbrahim Işık, Yalçın Güngör, Mehmet Elmas, Mustafa Aktar, Alican Demirci, İkbal Özpazar, Gündüz Meriç, Ferhat Canpolatlı, Kısmet Türkekul, Sultan Sayan, Zührüye Tekin, Fatime Tutar, Mehmet Ali Korkanhata.