Mardin'de siyasi soykırım protestosu: Mücadele durmayacak!

Mardin'de HDP öncülüğünde düzenlenen eylemde, eş genel başkan ve vekillerin gözaltına alınması, tutuklanması protesto edildi. Eylemde, mücadelenin asla durmayacağı mesajı verildi.

HDP Mardin İl Örgütü, HDP eş genel başkanları ile milletvekillerine dönük siyasi soykırıma karşı, il binası önünde basın açıklaması yaptı. Eyleme HDP, DBP Mardin il örgütleri ve üyelerinin yanı sıra, İHD, MEYADER, Barış Anneleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan ve çok sayıda kişi katıldı.

Burada kitle adına açıklamayı HDP Mardin İl Eş Başkanı Ali Aslan yaptı. Aslan, "Bu halk her zaman meşru kalacak ve meşru haklar çerçevesinde de başarıya ulaşacaktır. Bunu herkes bilsin ki, bu demokratik siyasi mücadeleye yönelen körelmiş zihniyet mahkum olmakla karşı karşıya kalacaktır. Kürt halkı ve Kürt halkının demokratik siyasal meşru mücadelesini savunan muhalefet bunlara alışkındır. Demir parmaklıklar arkasında da siyasetini, mücadelesini sürdürecektir" dedi.

'ONURSUZ YAŞAMA HAYIR!'

Aslan, şöyle devam etti: "Gözaltına alınan arkadaşlarımız sadece özgür ve onurlu bir yaşamı istemişler ve bunun için çalışmışlardır. Dolayısıyla bu anlamda alnımız aktır. Ve arkadaşlarımızın göstermiş olduğu tutumla bu mücadele parmaklıklar arkasında bile olsa büyük bir azimle devam edecektir. Böylesi köhnemiş, böylesi geri kalmış bir zihniyete asla teslim olunmayacaktır. Bütün milletvekillerimiz tutuklansa ve yıllarca parmaklıklar arkasında kalsa bile bu halk onların mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. AKP hükümeti, yandaşları ve onların zihniyetindeki kişilerin güçleri bu mücadeleyi durdurmaya yetmeyecektir. Bu halkın değerli evlatları hiçbir zaman onursuz bir yaşama müsaade etmeyecek; onurlu bir yaşam için gerekirse canımızı vermeye hazırız!"