Mazlum Doğan'ın örgütlediği 'kabadayı' yaşamını yitirdi

Apocu Hareketin öncü kadrolarından Haki Karer, Mazlum Doğan, Mahsum Korkmaz, Gurbet Aydın (Şehit Mizgin), Ahmet İbin (Cahit) ile mücadele eden ve uzun yıllar cezaevlerinde tutsak kalan Abedin Satıcı (Ebedê), Batman'da yaşamını yitirdi.

Batman'da 'kabadayı' olarak tanınan ancak Apocu Hareketin öncü kadroları ile tanıştıktan sonra Kürt Özgürlük Hareketine katılan Ebedin Satıcı, (Ebede), Batman'da Petrol- İş Sendikası'nda uzun yıllar emek mücadelesinde yerini aldı. 1990'lı yıllarda PKK üyesi olarak tutuklanan ve uzun yıllar yattığı cezaevinden sonra siyasi mücadele içerisinde çeşitli kademelerde yöneticilik görevini üstlendi. 

Batman'da 'kabadayı' kimliği ile bilinen ve haksızlıklara karşı duruş sahibi olmasından kaynaklı Apocu Hareket'in öncü kadrosu Mazlum Doğan'ın kendisini 'Fakirhane' olarak tabir edilen 'devrimci kahvesi'ne davet ettikten sonra yapılan bir tartışmanın sonucunda Apocu Hareketin saflarında yer alır. Yaşamı boyunca Mazlum Doğan'ın üzerinde bıraktığı etkiyi etrafında bulunanlara hissettiren Ebedin Satısı, Karl Marx'ın artı değer teorisi ile devrim modelleri üzerinde kafa yormaya başlar. Kendisine özgü has üslubu Apocu felsefeyle bütünleşen korkusuz kişiliği ile Batman halkının büyük ilgisini sürekli üzerine çekmeyi başardı. 

Satıcı, Kürt siyasetçilere yönelik 'KCK Operasyonu' adı altında başlatılan siyasi soykırım operasyonunda tutuklandı. Tekrardan 4 yıl tutsak kalan ve cezaevinde gırtlak kanseri olan Ebedin Satıcı yaşamını yitirdi. 
 
Mazlum Doğan'a olan hayranlığı ile bilinen ve her seferinde Mazlum'un kişiliğinden söz eden Ebedin Satıcı'nın devam eden çok sayıda siyasi davaları bulunuyor.   
...