Mehmet Öcalan: Önderliğimizin doğum gününü kutlayacağız

Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, yasak ve engellemelere rağmen ağabeyinin doğum gününü kutlayacaklarını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 67'nci doğum günü vesilesiyle Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Amara Mahallesi'ndeki doğum günü etkinliğine katılmak için Türkiye ve Kürdistan'ın birçok yerinden gelenlere yönelik polis ve askerin başlattığı sıkıyönetim devam ediyor. Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, yasak ve engellemelere rağmen ağabeyinin doğum gününü kutlayacaklarını belirtti.

Son 3-4 yıldır Amara'da gerçekleştirilen kutlamalarda kimsenin burnunun bile kanamadığını hatırlatan Öcalan, "Amara'nın ablukaya alınması kabul edilebilir bir şey değildir. Ortada bir halk Önderi var ve bu halk da doğal olarak varoluş günlerini kutlamak istiyor. Önder Apo sadece Kürt halkının değil, barıştan ve demokrasiden yana herkesin önderidir. Hiç kimsenin bunu yasaklamaya hakkı yoktur. Ne olursa olsun yarın buraya yetişmiş misafirlerimiz ve Amara halkıyla birlikte Önderliğin ve Kürt halkının doğum gününü kutlayacağız" dedi.

Kürt sorunun bu tür uygulamalar ile neticelenemeyeceğini vurgulayan Öcalan, "İnanıyorum ki bir gün Kürt halkı bu yasakçı zihniyeti kırıp hedeflerine ulaşacaktır. Herkes bilsin ki bu sorunun tek muhatabı Önder Apo'dur. İnanıyorum ki Önderliğin 67'inci doğum gününü milyonlar ile kutlayacağız. Yarın tüm engel ve yasakçı zihniyetlere rağmen burada özgürlük pastasını keserek kitlesel kutlayacağız. Burada yapacağımız kutlamaya hazırız ve herkesi buraya, yasaklara inat etkinliğimize davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

 

...