YENİLENDİ

Mermer karakolu yerle bir edildi

Amed-Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu dün gece yapılan bir eylem sonucu tümden yıkıldı. Eylemde onlarca askerin öldüğü ve yaralandığı belirtiliyor.

Amed-Lice yolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma karakoluna yönelik dün gece saat 22:00 sıralarında bombalı bir eylem yapıldı.

Eylem sonucunda karakolun temamen yıkıldığı bildirildi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bombalı bir araç karakolun içinde patlatıldı. Karakolun ön binası, idari-kontrol binası, en arkadaki yemekhane-gazino ve yatakhane binalarının tümden yıkıldığı aktarıldı.

Eylemden sonra çok onlarca ambulans bölgeye sevk edildi. İtfaiyenin ancak 30 dakika sonra çıkan yangını söndürebildiği aktarıldı.

Eylemden sonra bölgedeki Türk askerleri sabaha kadar Mermer köyünü taradı. Köye giriş ve çıkışlar kapatıldı. Ayrıca konuya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Karakolun Ağuston ayından beri JÖH olarak bilinen Jandarma Özel Harekatçılara tahsis edildiği belirtiliyor. Normal şartlarda 50-60 askerin bulundurulduğu karakolda, son zamanlarda yapılan sevkiyatlarla sayının daha fazla olduğu da gelen bilgiler arasında. 

KARAKOL JİTEM-İTİRAFÇI MERKEZİYDİ

Amed-Lice-Bingöl yolundaki Mermer karakolu, 90'lı yıllarda Jitem ve itirafçıların merkezi olarak kullanılıyordu. 

HPG konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.