MLKP: İnsanlığın umudu ve geleceği Rojava'da yeşeriyor

MLKP, Rojava Devrimi'nin yıldönümünü kutlayarak, "Devrim kapitalizme, faşizme ve her türden gericiliğe karşı yeni bir dünya kurmanın mümkün olduğunu göstermiştir" vurgusunda bulundu.

MLKP Rojava, Rojava Devrimi'nin 4. yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

"Rojava Devrimi, kapitalist barbarlığın dünyayı kan gölüne çevirdiği günümüzde, ölüm döşeğinde can çekişen insanlığa adeta bir oksijen maskesi olmuştur" diye başlayan mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Dünyanın her bir tarafında sömürü ve zulüm çarkında ezilenlerin umudu; Ortadoğu'da, sömürgeci, soykırımcı, gerici, faşist ve despotik diktatörlüklerin panzehri olmuştur. Omuz omuza dövüşenlerin, aynı siperde ölümsüzleşenlerin yurdudur, Rojava. Kadının, gencin, ulusal toplulukların, dinlerin-mezheplerin, yoksulların ve ezilen bütün kesimlerin kendi devrimidir Rojava Devrimi.

Rojava Devrimi kadın devrimidir. Kadının ordulaştığı, kendini ve toplumu yönettiği, ürettiği, kimliğiyle özneleştiği ve iradeleştiği bir yerdir.

Kapitalizme, faşizme ve her türden gericiliğe karşı yeni bir dünya kurmanın mümkün olduğunu göstermiş, gericiliğe, faşizme, kapitalizme korku; ezilenlere, onur ve özgülük mücadelesi yürütenlere direnç ve savaşma kararlılığı kazandırmıştır.

Kürt halkı ve Rojava halkları sömürgeci, soykırımcı, faşist Türk devletinin, gerici BAAS diktatörlüğünün, tecavüzcü, barbar, insanlık düşmanı, kadın düşmanı, halkların düşmanı DAIŞ ve onlarla aynı aşağılık ideolojiye sahip çetelelerin bütün saldırılarını, katliam ve kırımlarını durdurmuştur. Şehit Ebû Leyla Hamlesi'yle de birlikte Kuzey Suriye ve Rojava'dan da temizlenecektir bu pislikler."

Mesajın devamında, "İnsanlığın umudu ve geleceği Rojava'da yeşeriyor" denilerek, zafer vurgusunda bulunuldu.