MSD, PYD ve TEV-DEM, Hesekê'deki katliamı lanetledi

MSD, PYD ve TEV-DEM, Hesekê'deki katliamı lanetleyerek, birlik çağrısında bulundu. Açıklamalarda, "Bu saldırılar teröristlere karşı savaşımızı ve irademizi kıramayacaktır" denildi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Siyasi Kurulu, PYD ve TEV-DEM, yazılı açıklamalar yaparak Hesekê'deki katliamı kınadı.

MSD: İRADEMİZİ KIRAMAYACAKLAR

MSD açıklamasında şunlar belirtildi:
"Hesekê, Minbic, Şehba, Suriye’nin tamamında ve dünyada sivilleri hedef alan namertçe yapılmış terörist saldırıları lanetliyoruz.
Bu saldırılar teröristlere karşı savaşımızı ve irademizi kıramayacaktır. Demokratik değişim ve Suriye krizinin siyasi çözümü için tüm gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm siyasi partiler ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD) yok oluşu yaşayan bu karanlık güçlerin bu vahşi uygulamaları karşısında bölgeyi demokratik değerlerle inşa edecektir. Kuzey Suriye demokratik federal sistemi de demokratikleşmenin örneğini teşkil edecektir.
Katliam şehitlerinin yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileğinde bulunuyoruz.”

PYD: LANETLİYORUZ

PYD açıklamasında da bu kanlı saldırıların terörün Ortadoğu’da yok oluşunun göstergesi olduğu ifade edilerek, terörist grupların yok oluşunun uluslararası güçlerin kendileriyle gerçekleştirdiği koordine sonucu sağlandığı kaydedildi.
Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi'nin ortak yaşam ve halkların kardeşliği sınavı olduğunun vurgulandığı açıklamada, federal sistem sınavının demokratik başarılara gösterdiği ve Ortadoğu genelinde demokrasinin temelini oluşturduğu belirtildi.
PYD, Hesekê’de gerçekleşen saldırıyı lanetleyerek, yaşamını yitirenlerin yakınlarına taziyelerini ve yaralılara şifa dileklerini iletti. Rojava Kantonlarının yas ilanını destekledikleri de açıklamada ifade edildi.

TEV DEM: TÜKENİŞİN GÖSTERGESİ

TEV-DEM'in açıklamasında da şu ifadelere yer verildi:
"Teröristçe ve korkakça gerçekleştirilen saldırı, saldırıyı düzenleyenlerin tükenişlerinin göstergesi olmuştur. Rojava’nın birçok kentinde daha önce de böylesi olayları yaşamış, ancak bölgedeki kültürel yapılar bu tekçi ve çete uygulamalarına prim vermemiştir. Saldırıların hiçbirinin inanç ve dinle ilgisi yoktur. Tam aksine tüm inanç ve dinlerin ve Rojava’da gelişen toplumsal örgütlülüğe karşı duruş içermektedir.
Rojava Kantonları Demokratik Özerklik Yönetimi’nin yas ilanına kabul ettiğimizi ve uyacağımızı duyuruyoruz. Biz sivilleri hedef alan bu teröristçe saldırıyı lanetliyoruz. Hesekê halkına ve özellikle şehit ailelerine taziyelerimizi iletiyor ve yaralılara acil şifa dileklerinde bulunuyoruz. Tüm oluşumların da dikkatli olmalarını istiyor ve Cizîr asayişini sağlayan kurumlarımızla birlikte hareket etmelerini, şüpheli durumlarda ise asayiş güçlerini bilgilendirmelerini istiyoruz."
Açıklamanın sonunda, tüm oluşumlar asındaki birlik ve dayanışmanın bu ve benzeri terörist eylemleri boşa çıkaracağı vurgulandı.