MUB, Akitu Bayramı'nı kutladı

Bethnahrin Ulusal Konseyi (MUB) Başkanlık Kurulu, 1 Nisan Akitu Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

MUB tarafından yayımlanan yazılı mesajda, Akitu Bayramı kutlanarak, şunlar belirtildi: "Mezopotamya tarihinin en eski bayramlarından olan 1 Nisan, toplumsal ve kültürel yaşam alanında büyük öneme sahipti. Ancak halkımızın ve değerlerinin değişik güçlerin saldırılarına maruz kalması sonucunda ağır tahribatlar yaşanmıştır. Akitu Bayramı’nın heyecanından tabiatın dirilişini karşılama sevincinden, Mezopotamya ve Ortadoğu’yu baştan başa bir festival alanına dönüştüren etkinliklerden ve güzelliklerden hiçbir eser bırakılmadı. 1 Nisan Bayramı’nın hali halkımızın dağılmış, statüsüz ve önemini yitiren gerçekliği gibidir. Çünkü 1 Nisan Bayramı’nın özü boşaltılmış, çarpık ve gülünç bir konuma getirilmiştir."

'DİRENMEYEN BAŞARAMAZ'

Süryani (Asuri-Keldani-Arami) halkının, değişik güçlerin egemenliği altına alındığı ve bölündüğü için hiçbir bayramını yüzyıllardan beridir özgürce kutlayamadığına işaret edilen mesajda, "Kendi halkının tarihsel geçmişine sahip çıkmayan ve bu tarihsel süreç içerisinde geliştirilen kültürel zenginlikleri tahrip eden güçleri eleştirmeyen ve günümüzde de aynı zihniyetin temsilciliğini yapan diktatörlere, faşist çetelere karşı direnmeyen hiçbir mücadele halkımızı temsil edemez ve başarıya ulaşamaz" vurgusunda bulunuldu.

Mesajın sonunda, "Ülke içinde ve dışında herkesi 1 Nisan Akitu Bayramı'na sahip çıkmaya, etkinliklere katılmaya ve ulusal birlik için adım atmaya davet ediyoruz" denildi.