GÖRÜNTÜLÜ

Murat Ceylan: Paris konserinde Rêber Apo’nun sesi olacağız

Bugün saat 16.00’da Paris’te düzenlenecek olan dayanışma konserine katılım çağrısında bulunan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı Üyesi Murat Ceylan, “Bu konserde Rêber Apo’nun, Kürt halkının ve özgürlük gerillasının sesi olacağız” dedi.

PARİS'TE KONSER

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı Üyesi Murat Ceylan, "Önder Apo'ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" hamlesi kapsamında bugün (19 Ekim) saat 16.00’da Fransa’nın Başkenti Paris’te düzenlenecek dayanışma konserine katılım çağrısında bulundu.

Xelîl Xemgîn, Hekîm Sefkan, Hozan Comerd, Firmesk, Mouss ve Hakim, Rodolphe Burger, Sofiane Saidi ve Mehdi Haddab gibi sanatçıların katılacağı bu konserin çok önemli olduğunu vurgulayan Ceylan, şöyle konuştu: “Bu konser 16 Kasım’da Almanya’nın Köln şehrinde Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için gerçekleşecek olan yürüyüşün de temelini oluşturacaktır.

Nasıl ki Mandela’ya özgürlük hamlesinde halkın katılımı sağlandıysa bu konserin de bizim için böyle bir önemi var. Uluslararası Komplo’ya karşı Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü ve Kurdistan’ın statüsü için uluslararası destek kutsaldır. İnanıyoruz ki "Önder Apo'ya Özgürlük-Kürt Sorununa Demokratik Çözüm" hamlesine verilen destek uluslararası güçlerin kirli pazarlıklarını boşa çıkaracak ve hamlenin başarıya ulaşmasını sağlayacaktır. Kürt halkı ve dostları hamle başarıya ulaşana kadar kararlı bir şekilde mücadelesini sürdürecektir.

Bu konser bizim için kutsal bir eylemdir, özgürlüğün, direnişin ve Rêber Apo’nun sesidir. Bizler de Paris Montreuil Expo'daki konserde Rêber Apo’nun, Kürt halkının ve özgürlük gerillasının sesi olacağız. Yarın saat 16.00’da konser salonunu ve çevresini serhildan alanı yapalım.”