GÖRÜNTÜLÜ

'Newroz'da geleceğe yön vereceğiz; herkes katılmalı'

Amed Newroz Tertip Komitesi, 21 Mart günü düzenlenecek Newroz'a güçlü katılım çağrısında bulundu. Komite, Newroz'da geleceğe yön verileceğini, direnişin sahiplenileceğini belirtti.

Amed Tertip Komitesi'ni oluşturan DBP, HDP ve sivil toplum örgütü yöneticileri ve temsilcileri, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve partili bazı milletvekilleri ile 21 Mart'ta yapılacak Newroz çalışmalarını denetledikten sonra açıklamalarda bulundu. 

Newroz Tertip Komitesi Başkanı Hafize İpek, 21 Mart sabahı saat 09.00 ile 16.00 arasında coşkulu, kitlesel ve halkların talepleriyle Newroz'a başlayacaklarını söyledi. 

Newroz, direnişin sonunda kazanıldığına dikkat çeken İpek, "Demirci Kawalardan, modern Kawalara uzanan bir direniş tarihine sahip Newroz'a tüm halkımızı bekliyoruz" dedi. 

'YAŞAMINI YİTİREN YÜZLERCE DİRENİŞÇİ İÇİN...'

DBP Amed İl Eşbaşkanı Ali Şimşek de "Dehaklar'ın devam eden zulmüne bugün Kawalar'ın her alanda direndiğini" ifade etti. Şimşek, "Kürdistan'da zulme karşı mücadele edenler bu direniş Newroz'unun anlamıdır. Cizre Halk Meclisi Başkanı Mehmet Tunç ve onun gibi yüzlerce direnişçinin anlamıdır Newroz. Bu alana gelecek herkes bu anlam ve direnişle gelecek. Her sokak, her mahalleden halkımız kıyafetleriyle gelsin alana, direnişi selamlasın ve Kürdistan'da uygulanan savaş konseptini bu alanda boşa çıkaralım. Newroz'da verilecek mesajlar geleceğe yön verecek ve savaş politikalarını boşa çıkaracak. Newroz kazanmanın temelidir" diye konuştu.

'HALKIMIZ HİÇBİR GÜCE BOYUN EĞMEDİ, EĞMEYECEK'

HDP Amed İl Eşbaşkanı Ömer Önen ise bu yıl Newroz alanına 2013 Newrozu'nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mesajın ruhuyla geleceklerini söyledi. 

Önen, bu yılki Newroz'un yeni bir yaşamın başlangıcı olacağını belirtirken, Newroz'u yasaklayan zihniyeti kınadıklarını ve halkın direniş bayramını hiçbir zihniyetin yasaklayamayacağını belirtti. Önen, "Halkımız her alanda Newroz'unu direniş ruhuyla kutlayacak. Milyonlar alana akacak ve direnişi buradan sahiplenecek. Halkımız hiçbir güce, korkuya boyun eğmedi, eğmeyecek; bunu alana akan milyonlar gösterecek. Barış, kardeşlik için, acı dolu günlerimizi geride bırakmak için Newroz alanında olacağız. Elbette acılarımız var, cenazelerimiz var hastanelerde ama biz acımızla, yasımızla bu alanda olacağız. Yürütülen bu savaşa, kirli politikalara bu alanda 'dur' diyeceğiz. Halkımız kararını verdi; kirli siteme boyun eğmeyeceğiz. Dehaklar'a boyun eğmeyen direnen Kawalar gibi bu halk alanda yeni Dehaklar'a direnecek" dedi. 

'DİRENİŞİ HAYKIRACAĞIZ'

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel de Newroz'un tarihsel direnişini ve önemini hatırlatarak, bu yıl alanlarda Cizre, Silopi ve Sur'daki direnişi haykıracaklarını söyledi.

Demirel, "Halkımız Newroz'da direnişi sahiplenecektir. Geleceği örmenin elimizde olduğu, yasaklarla katliamlara bunun yok edilemeyeceği mesajıyla alanda olacağız. Bütün Amed halkını, Türkiye halklarımızı Newroz alanına davet ediyoruz. Direnişle kazanacağız. Halklarımızın taleplerini, bu alandan özgürlük heveslerini haykırmasını istiyoruz" dedi.