Nusaybin’de 5 araç darbelendi

Nusaybin’de gerçekleştirilen eylemlerde 1 Saray çetesi öldürülürken, 5 araç da darbelendi. Yine Drone tipi bir keşif uçağı da düşürüldü.

YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin’de yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. YPS, 5 Mayıs günü Koçera Mahallesi’nde 1 Drone tipi keşif uçağının düşürüldüğünü belirtti.  YPS, “Ayrıca geçekleştirilen bir eylemde 1 Özel Harekat Polisi öldürülmüştür. Burada bulunan 1 kepçe ise vurularak darbelenmiştir” dedi.

YPS açıklamasında, “6 Mayıs günü Çaxçax yolu üzerinden gelen 1 zırhlı araca karşı birimlerimizin yaptığı sabotaj eylemi sonrası araç darbe alarak geri çekilmiştir. Aynı gün saat 14:00'te saray çeteleri bir eve yerleştikleri sırada birimlerimiz sabotaj eylemi yapmıştır. Yaşanan patlama sonucunda ölü ve yaralı çete sayısı netleştirilememiştir. Aynı gün sabah saatlerinde birimlerimizin yaptığı eylemde 1 zırhlı araç darbelenmiş ve geri çekilmek durumunda kalmıştır. Öğle vakitlerinde 2 kepçeye karşı el yapımı bombalarla yapılan saldırılarda her iki kepçe de darbelenmiş ve geri çekilmek zorunda kalmıştır. Yapılan eylemlerde Saray çetelerinin kayıpları netleştirilememiştir” denildi.