Nusaybin’de devlet direnişe çarptı

Her türlü silah ve binlerce asker, polis, korucu ile gerçekleştirilen saldırılarda, devlet güçleri, YPS ve YPS JIN'nin direnişi karşısında bir adım ileri atabilmiş değil.

Nusaybin'de devlet güçlerinin kente saldırılarına karşı halkın öz yönetim direnişi 14'üncü gününde devam ediyor. 14 günlük direniş karşısında devlet güçleri daha bir adı ileri gitmediği gibi, psikolojik olarak da hüsrana uğramış durumda.  Mahallelerdeki direniş karşısında bazı özel harekatçıların artık operasyonlar çıkmak istemediği ve bunun için sık sık tartışma ve kavgaların yaşandığı belirtiliyor.

DEVLET GÜÇLERİ KENDİ ARALARINDA KAVGA EDİYOR

Her türlü silah ve binlerce asker, polis, korucu ile gerçekleştirilen saldırılarda, devlet güçleri, YPS ve YPS JIN'nin direnişi karşısında bir adım ileri atabilmiş değil. Her gün yeni takviyelerin yapıldığı Nusaybin, şu ana kadar devletin en fazla kayıp verdiği ilçe olarak dikkat çekiyor.

YSP ve YPS JIN'in direnişi karşısında ilerleyemeyen devlet güçlerinin psikolojileri çökmüş durumda. Birçok özel harekatçı, operasyonlara çıkmamak için diretiyor. Hatta bu diretmelerin son zamanlarda özel harekatçılar arasında kavgaya kadar gittiği söyleniyor. Bunun bir örneğinin de 3 gün önce ölü ve yaralı askerlerin taşındığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yaşandığı iddia ediliyor. Bir grubun "artık operasyonlara çıkmıyoruz" dedikten sonra iki grup arasında tartışmaların yaşandığı belirtiliyor.

HULİSİ AKAR MORAL İÇİN GELDİ AMA…

Özel harekatçıların, direniş karşısında hüsrana uğraması sonrası, askeri üst düzey yetkililerde sık sık ilçeye gelmeye başladı. Son olarak ilçeye, Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar ve kuvvet komutanları, adeta gizli bir şekilde ilçede bulunan operasyon karargahlarını ziyaret etti.