YENİLENDİ

Nusaybin’de direnişi kıramayan devlet evleri yakıyor

Sokağa çıkma yasağı ile birlikte saldırıların 9’uncu gününe girdiği Nusaybin’de hiçbir ilerleme sağlayamayan devlet güçleri mahalleleri top ve havan atışına tutuyor.

Sokağa çıkma yasağı ile birlikte direnişin 9’uncu gününe girdiği Nusaybin’de saldırılara karşısında YPS güçlerinin direnişi devam ediyor. 9 günde hiçbir ilerleme sağlayamayan devlet güçleri geri çekilerek mahallelere havan ve top atışı yapmaya devam ediyor. Saldırıların devam ettiği direniş mahallelerinde gece yer yer silah sesleri duyulurken, sabah saatlerinde tekrar havan atışları başladı. Havanın isabet ettiği Fırat Mahallesi’nde bulunan bir evde yangın çıktığı görüldü. Dumanların kalktığı yere itfaiye ekiplerinin ise gitmesine izin verilmedi. Mahallelere kirpi tipi araçlar ile sürekli sevkiyat gerçekleşirken, yer yer patlamaların ardından ise ambulans hareketliliğinin olduğu görüldü. Yine Ford Ranger araçların sık sık direniş mahallelerine doğru gittiği görüldü.

Öte yandan Midyat Yolu üzerinde bulunan Nusaybin Kapalı Spor Salonu ise özel harekat polisleri tarafından karargah olarak kullanılmaya devam ediyor. Her gün birkaç otobüs özel harekatçının spor salonuna girdiği görülürken, yine zaman zaman Ford Ranger tipi araçlarında sürekli spor salonuna girip çıktığı belirtildi.

Saldırıların günlerdir devam ettiği Nusaybin’de saldırılar Fırat, Abdulkadirpaşa, Yenişehir ve Dicle mahallelerinde yoğunlaşırken, tank, top, havan ve ağır silahlara karşı YPS ve YPS JIN güçleri direniş ile sert karşılık vermeye devam ediyor. 

ÖZEL HAREKATÇILARA EYLEM

Bu arada bugün ilçede terör estiren özel harekatçılara yapılan eylemde 1 özel harekatçı öldürüldü, 7'si ise ağır yaralandı.