Nusaybin'de kadınlara ve muhabirlere polis şiddeti

Nusaybin'de aralarında HDP'li vekillerin de olduğu kadınları ve muhabirleri polis darp etti.

Mardin Valiliği tarafından Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta ilan edilen 'sokağa çıkma yasağı'nın bugün itibarıyla kısmi olarak kaldırılacağı yönünde daha önce yapılan açıklama doğrultusunda, kadınlar bu sabah gözlem ve incelemelerde bulunmak üzere ilçeye hareket etti. 128 gündür süren kuşatmanın kaldırılacağı beklentisiyle, HDP Mardin İl Örgütü binasında toplanıp ilçeye doğru yola çıkan, aralarında DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP'li vekiller Leyla Birlik, Gülser Yıldırım'ın da bulunduğu kadınların içerisinde bulunduğu yaklaşık 10 araç ilçenin girişinde yer alan Kışla Mahallesi'nde durduruldu. 

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun hemen önünde araçların önünü kesen polisler, araçlarda bulunan herkesi zorla aşağı indirdi. 

YÜZLERİ DUVARA DÖNÜK OLARAK DİZİLDİLER

Araçlarından indirdikleri milletvekillerinin yanı sıra haber takibi yapmak üzere aralarında bulunan muhabirlere ve diğer kadınlara hakaretlerde bulunan polisler, fiziki şiddete başvurdu. Polis, herkesi yüzleri duvara dönük şekilde sıraya dizdi.

Polisler Genel Bilgi Taraması'ndan (GBT) geçirmek üzere kadınlardan nüfus cüzdanlarını topladığı da bildirildi. Aynı anda grupta bulunan yaklaşık 60 kişinin çantaları ve araçları da aranmaya başlandı.