Nusaybin'de zırhlı araçlar için betondan mevziler yapıldı

Türk devlet güçlerinin ablukasının sürdüğü ve yasak hazırlıklarını yaptığı Nusaybin’de mahallelere saldıran zırhlı araçlar için perde betondan mevziler yapıldı.

Türk devlet güçlerinin ablukasının sürdüğü ve “sokağa çıkma yasağı” hazırlıkları yaptığı Mardin’in Nusaybin ilçesinde devlet güçlerinin öz yönetim direnişinin sürdüğü Fırat, Abdulkadirpaşa, Yenişehir, Dicle, Zeynelabidin ve Kışla mahallelerine dönük saldırıları devam ediyor.

Son günlerde ağır silahlar ile taranan mahalleleri gören eski hastane, Çağçağ Caddesi ve eski otogar civarına zırhlı araç hareketliliği artarken ilçe merkezinde de çok sayıda akrep, Kobra ve TOMA gibi zırhlı araçlar ile sürekli devriye geziyor.

İlçe girişinde bulunan ve devlet güçleri tarafından karargaha dönüştürülen AFAD kampına da çok sayıda zırhlı araç yerleştirildiği belirtildi. Mahallelere saldırı düzenleyen zırhlı araçlar için ise 3 metre yüksekliğinde, 2 metre genişliğinde ve 50 santim kalınlığında olan perde betonlardan mevziler yapılması dikkat çekti.

İlçeye Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ekiplerinin de takviye edildiği öğrenildi.