GÖRÜNTÜLÜ

Öcalan'ın ailesi: Herkesi Amara'ya çağırıyoruz

Mehmet Öcalan, herkesi Öcalan'ın 67'nci doğum günü kutlamasına katılmaya çağırdı. Yeğen Ali Öcalan da kutlamaya katılım çağrısında bulunarak, bir an önce tecridin sona ermesini istedi.

Mehmet Öcalan, ağabeyi Öcalan'ın 7 yaşından itibaren özgürlük ve eşitlik için bir mücadele içerisinde olduğu belirtti. Mehmet Öcalan, ağabeyinin, bir görüşmelerinde kendisine, "Ben sadece sizin ailenizin bir evladı ve ferdi değilim. Ben halkın evladıyım" dediğini aktardı. Mehmet Öcalan, herkesi Öcalan'ın 67'nci doğum günü kutlamasına katılmaya çağırdı. Yeğen Ali Öcalan da kutlamaya katılım çağrısında bulunarak, bir an önce tecridin sona ermesini istedi. Ali Öcalan, Öcalan'ın özgürlüğünün barışı sağlayacağını belirtti.

Kürt halkının yüzyıllardır süren esaretine son vermek için başlattığı özgürlük mücadelesinde ortaya koyduğu felsefesi ve düşünceleriyle tüm dünya tarafından kabul gören Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu'nun içerisinde bulunduğu kaotik süreçte tek çözüm noktası olarak da görülüyor. Halklar, 4 Nisan'da memleketi olan Halfeti'de kutlanacak olan doğum günü ile 67'nci yaşına girecek olan Öcalan'a özgürlük isteyerek, üzerindeki tecridin kaldırılması ve çözüm için devreye girmesini talep edecek.

Halkların özgürlük ve eşitlik mücadelesinin baş aktörü olan Öcalan'ın ailesi de tecrit nedeniyle 6 Ekim 2004'ten bu yana anayasal olan haklarından yararlandırılmıyor. 

Öcalan'ın yaklaşan doğum günü ve Öcalan'ın halklar için ne ifade ettiğine dair kardeşi Mehmet Öcalan ve yeğeni Mehmet Ali Öcalan ANF'ye konuştu.

'ÖNDERLİĞİN GERÇEK ARAYIŞI 7 YAŞINDAN İTİBAREN BAŞLADI'

Ağabeyi Öcalan ile aralarında bir buçuk yaş bulunan Mehmet Öcalan, şunları söyledi: "Önderliğin arayışı daha 7 yaşındayken komşu köye ilkokula başladığında bilmediği bir dilin kendisine dayatılması ile başladı. Önder Apo, 7 yaşından itibaren ilkokul sıralarıyla beraber bir arayıştaydı. Kendi gerçek varlığını keşfetmeye başlamıştı. Kendi gerçekliğinde anası Kürt, babası Kürt, kendisinin de Kürt olduğuydu. Eski bir Ermeni köyü olan ve Türkmenlerin de kaldığı Cibin (Saylakkaya) köyünde okula giden Önderlik, orada Kürtlüğün yasaklanması ve üzerindeki asimilasyon ile yüzleşti. Önderlik o zaman 'Neden benin dilim Kürtçedir de bana Türkçeyi dayatıyorlar; neden kendi dilimde kendimi ifade etmeme izin verilmiyor; neden kendi dilimde yazmıyor, okumuyorum' diyordu. Önderlik 7 yaşından itibaren ortadaki çelişkiyi sorgulamaya başladı. Bu yaştan itibaren de bugün 67 yaşına basacak olan Önderlik 60 yıldır gerçekliğin ve özün mücadelesini veriyor."

'MÜCADELEYE ÖMRÜNÜ VERDİ'

Öcalan'ın verdiği mücadelenin yükünün çok ağır ve zorluklar ile dolu olduğunu ifade eden Mehmet Öcalan, "Kimisi 10, 20, 30 yıldır bu hareket içerisinde mücadele ediyor, ama onun 60 yıldır bilfiil verdiği bir mücadele var. Bir ömür verdi bu mücadeleye, Önderlik. Önderliğin yürüyüşü ve yaşamı kendisi için değildi. Bir halkın özgürlüğü içindi. Önderliğin mücadelesi başta sadece Kürtler için gözükse de sadece Kürtler içinde olmadı. Önderlik, tüm Ortadoğu halklarının özgürlük ve eşitlik mücadelesini verdi" dedi.

"Önderliğin 4 Nisan'da doğum günü kutlanacak" diyen Mehmet Öcalan, şunları ifade etti: "Çağrımız tüm çevreleredir; herkesi demokratik ve insancıl temelde Amara köyünde Önderliğin doğum günü kutlamasına davet ediyoruz. Çünkü gerçekte de görüldüğü gibi Önderlik hiçbir zaman kendisi için bir şey yapmadı. Bir kez İmralı Adası'na görüşüne gittiğimde bana, 'Bunu çok iyi bilin. Ben sadece sizin ailenizin bir evladı ve ferdi değilim. Ben halkın evladıyım. Bir halka mal olmuş birisiyim. Aileme ve tüm ailelere saygı ve hürmetim vardır. Ama ben ailelerin bir bireyi değil, bir halkın iradesiyim' dedi. Biz de bunun üzerine Kürt, Türk, Arap ve demokrat ve ezilen tüm halkları, eşi dostu herkesi Önderliğin doğum gününü kutlamak üzere Halfeti ve Amara'ya davet ediyoruz. Halkın demokratik hakları çerçevesinde yapacağı katılımı ve gelişlerin hiçbir şekilde engellenmemesi gerekiyor."

'ÖNDERLİK İLE BAĞLAR KOPARILMASAYDI BUNLAR YAŞANMAZDI'

Yeğen Ali Öcalan ise "Önderlik bir halka mal olan bir kişi. Biz desek de demesek de insanlar kutlama için gelecekler" diyerek, şöyle devam etti: "Kürt sorununun çözümünde baş müzakereci ve muhatap Sayın Öcalan'dır. Kendisiyle görüşmeler bir önceki yıl 5 Nisan'dan itibaren kesildi. Dayımla görüşmeler engellendi. Önderlik üzerinde derinleştirilmiş tecrit politikaları devreye koyuldu. Bunun akabinde ne acıdır ki Kürdistan başta olmak üzere Türkiye geneli bir şiddet ortamına doğru kaydı. Şu ana kadar insanların ölmesi eminim ki Önderlik ile bağlar koparılmasaydı yaşanmazdı. Bu sorunların önünü ancak Önderlik alır. İnsanların ölümünü ancak Önderlik önler. Bizim temennimiz; tekrardan müzakere sürecine dönülmesidir. Önderlik ile görüşmelere yeniden başlanarak tecridin kaldırılmasıdır. 'Çözüm süreci'nde insanların burnu kanamadı. Vicdanen herkes rahattı. Şu an acı dolu bir süreçten geçiyoruz. Vicdanlar bu süreci kaldırmaya dayanamıyor. Bir an önce tekrardan çözüm ve diyalog sürecine dönülerek buna bir son verilmeli."

'HALKIMIZI COŞKUMUZA ORTAK OLMAYA DAVET EDİYORUZ'

Öcalan'ın geçmiş yıllardaki doğum günü kutlamalarında, on binlerce insanın Halfeti'de bir araya gelerek coşkulu bir kutlama yaptığını hatırlatan Ali Öcalan, "Önderliğin bir an önce özgürlüğüne kavuşmasının zamanıdır. Bizim de halkımıza ve insanlarımıza çağrımız şudur ki, gelip Önderliklerinin doğum günü kutlamaları ve bu coşkuya bizler ile beraber ortak olsunlar. Bunun için biz de Öcalan'ın ailesi ve yeğenleri olarak halkımızı bekliyoruz. Duyumlarımıza göre; AKP iktidarının talimatıyla devlet gelecek olan insanlarımızı engellemeye dönük bir girişimde bulunacakmış. Doğru olmayan bu tutumdan vazgeçilmelidir. İnsanların buraya gelip sevdikleri ve Önder olarak kabul ettikleri insanın doğum gününü kutlamaları en doğal haklarıdır. Bu ne şiddet içeriyor ne de farklı bir amaç taşıyor. Biz insanlarımızın özgürce buraya gelerek özgürce Önderliklerinin doğum gününü kutlamasıdır" şeklinde konuştu.

...