GÖRÜNTÜLÜ

Öcalan'ın doğum günü Dakok'ta kutlandı

Kerkük'e bağlı Dakok ilçesi Halk İnsiyatifi, 4 Nisan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğumu günü vesilesi ile fidan dikti.

Kerkük'e bağlı Dakok ilçesi Halk İnsiyatifi, 4 Nisan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğumu günü vesilesi ile fidan dikti.

Dakok Halk İnsiyatifi öncülüğünde, ilçe belediye başkanı Salim Şükür'ün de aralarlarında bulunduğu vatandaşlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için Minare Parkında biraraya geldi.

Burada yapılan basın açıklamasında, 4 Nisan gününün aynı zaman özgür düşüncenin doğuşu olduğu vurgulanarak, "Cizre, Sur, Şırnak, Nusaybin, Gever, Silopi, Şengal, Rojava başta olmak üzere Kürdistan'ın her tarafında sergilenen direniş ve başkaldırı, Önder Apo özgür düşüncesinin ürünüdür. Dolayısıyla 4 Nisan'ın bir diğer anlamı Kürt halkının doğuşudur" denildi.

"Yaşasın Başkan Apo" sloganları ile son bulan açıklamadan sonra, ajansımıza konuşan Dakuk Belediye Başkanı Salim Şükür, "Sayın Abdullah Öcalan yoldaşın doğum günü vesilesi ile birara gelmekten, fidan dikmekten mutluluk duyuyorum. Fidan dikme töreni, aynı zaman Öcalan'ın doğa ve insanlık için ne derece önemli olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Kutlamaya katılan kitle daha sonra gün dolayısıyla parka fidan dikti.