'Öcalan'ın doğum günü için Amara'ya akın edelim'

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğum günü dolayısıyla yapılacak etkinliklere katılım çağrısı yapan TUHAD-FED, "4 Nisan'ın Sayın Öcalan'ın özgürlüğüne vesile olacağı bir gün olması için herkes Amara köyüne akın etmelidir" dedi.


 
Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğum günü dolayısıyla Halfeti ve Amara'da etkinlikler düzenlenecek. TUHAD-FED, etkinliklere katılım çağrısı yaparken, "4 Nisan'ın Sayın Öcalan'ın özgürlüğüne vesile olacağı bir gün olması için herkes Amara köyüne akın etmelidir" dedi.

Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'da düzenlenecek etkinliklere ilişkin basın toplantısı düzenledi. 
TUHAD-FED Eşbaşkanı Mehmet Temizyüz, toplantıdaki konuşmasında, Öcalan'ın 67'nci yaş günü kutlamasının Urfa'nın Halfeti ilçesinde ve Amara köyünde yapılacağını, etkinliklerin 3 Nisan'da başlayacağını bildirdi.

'NEWROZ RUHUYLA AMARA'YA'

Öcalan'a 5 Nisan 2015 tarihinden bu yana büyük bir tecridin uygulandığına dikkati çeken Temizyüz, "Sayın Öcalan özgür olmadan müzakere süreci yürütülemez. Müzakere ve barış görüşmelerinin sürdüğü 2 yıl boyunca Sayın Öcalan özgür olamadan yürütülemeyeceği görülmüş oldu. 4 Nisan'ın Öcalan'ın özgürlüğüne vesile olacağı bir gün olması için herkes Amara köyüne akın etmelidir. Ortadoğu ve Kürdistan'ın dört parçasında özgürce ve barış içinde yaşamak, 4 Nisan'da sürecin yeniden başlaması ve savaşın bitmesi için tek ses olup Newroz direnişinin ruhuyla Amara'ya akalım. 4 Nisan tüm Kürt halkının doğum günüdür" şeklinde konuştu.

Temizyüz, Urfa'nın Halfeti ilçesinde 3 Nisan'da 67 kişilik sanatçı grubunun katılımıyla gerçekleştirilecek etkinliğin ardından 4 Nisan'da da Öcalan'ın doğduğu Amara köyüne yürüneceği bilgisini verdi.

TUHAD-FED Eşbaşkanı Mehmet Temizyüz, etkinliğin, 2009 yılında yasaklanan Amara yürüyüşü sırasında katledilen Mahsum Karaoğlan ve Mustafa Dağ'ın yaşamını yitirdiği yerlerde yapılacak anma ile son bulacağını söyledi.