Öcalan’ın doğum gününü engellemeye dönük Urfa’da OHAL uygulamaları devrede

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlamak üzere İzmir’den gelen TAY-DER İzmir Şubesi Seda Tanrıkulu ve beraberindekiler Halfeti girişinde gözaltına alındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlamak üzere İzmir’den gelen TAY-DER İzmir Şubesi Seda Tanrıkulu ve beraberindekiler Halfeti girişinde gözaltına alındı. TUHAD-FED Eş Başkanı Mehmet Temizyüz de Halfeti ve Urfa genelinde OHAL uygulamalarının devreye konulduğunu belirterek, “Bu antidemokratik uygulamalarını kınıyoruz. Herkesi 4 Nisan’daki Öcalan’ın doğum günü için Amara’ya bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

TUHAD-FED öncülüğünde “Newroz ruhuyla Amara’ya” şiarıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 67’nci doğum günü için yapılacak olan etkinlere katılmak üzere İzmir’den gelen TAY-DER İzmir Eş Başkanı Avukat Seda Tarıkulu ve beraberindekiler Halfeti girişinde gözaltına alındı. Her yıl on binlerin katılımıyla gerçekleştirilen ve bu yılda Öcalan’a uygulanan tecride karşı Öcalan’ın özgürlüğünü haykırmak üzere Öcalan’ın memleketi Halfeti’de bir araya gelmeye çalışan halk bu şekilde engellenmeye çalışılıyor. Amed’ten Halfeti’ye kadar olan yol boyunca Amara’ya ulaşabilenlerin 9’u aşkın arama noktasından geçmesi yaşananların ne denli sıkıyönetim uygulamalarını arattığını gözler önüne seriyor.

Halfeti ve komşu ilçeleri Birecik ile Bozava’nın dışında Urfa Valiliği’nin talimatıyla yaşatılan OHAL uygulamalarına tepki gösteren TUHAD-FED Eş Başkanı Mehmet Temizyüz, halkın Öcalan’ın doğum gününü kutlamak ve özgürlüğünü istemek üzere gelmeye çalışmasının engellenmesinin hiçbir hukuki dayanağının olmadığını belirterek, Öcalan’ın halklara mal olan bir Önderlik olduğunu söyledi. Temizyüz, yapmak istedikleri doğum günü kutlamasıyla Kürdistan başta olmak üzere Türkiye genelinde yürütülen savaş politikalarının son bulması adına bir çözüm arayışı olduğunu belirterek, yapılan engellemelerin demokratik hiçbir ölçüye denk düşmediğini dile getirdi.

Halkların Öcalan’a son bir yıl içerisinde üzerinde yürütülen ağır tecrit ile başlayan ve geride bırakılan süreçte yaşanan katliamların ve çatışmalı süreç ile beraber Öcalan’ın önemini en açık şekilde anladığını ifade etti. Temizyüz, AKP iktidarı ve Türk devletinin biran önce antidemokratik uygulamalarından vazgeçmeye çağırarak, bir kez daha halkları 4 Nisan’da Öcalan’ın doğduğu evde kutlanacak olan doğum gününe davet etti.

...