Öcalan'ın doğum gününü için Halfeti'ye gelen gazeteciler zorla ilçe dışına çıkartıldı

Öcalan doğum günü etkinliklerini takip etmek için Halfeti'ye gelen ve aralarında JINHA ile İMC muhabirlerinin de olduğu çok sayıda gazeteci, polis zoruyla ilçe dışına çıkarıldı.

Öcalan doğum günü etkinliklerini takip etmek için Halfeti'ye gelen ve aralarında JINHA ile İMC muhabirlerinin de olduğu çok sayıda gazeteci, polis zoruyla ilçe dışına çıkarıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın TUHAD-FED öncülüğünde kutlanacak olan 67'nci doğum günü etkinliklerini takip etmek için memleketi Halfeti'ye gelen gazeteciler polis zoruyla ilçeden uzaklaştırıldı. JINHA, İMC ve çok sayıda gazeteci HDP Halfeti İlçe Örgütü binasında bulundukları sırada HDP ilçe örgütünü basan polisler gazetecileri apar topar ilçe örgütünden çıkartıldı. Bununla da yetinmeyen polisler, gazetecilerin hemen ilçeyi terk etmeleri yönünde baskı yaptı. Gazeteci olduklarını ve haber yapmak için ilçede bulunduklarını söylemeyen gazetecileri, buna rağmen polisler ilçe dışına çıkarana kadar takip ederek, zorla ilçe sınırlarını terk ettirdi.

OHAL uygulamalarının devreye konulduğu ve Öcalan'ın doğum günü kutlamalarına karşın Halfeti ilçesini ablukaya alarak Urfa Valiliği'nin talimatıyla sıkıyönetim uygulamalarını uygulayan polis ve askerler, Amara köyüne çıkan tüm ara yolları kapatmış durumda. Halkın köy yollarından Amara'ya ulaşmasının önünü de almak için sık sık helikopter ile havadan alan izlenerek, gidişlerin önü alınmaya çalışıyor.

Çok sayıda kişi Öcalan'ın doğum gününü kutlamak adına Amara'ya ulaşmak için çıktıkları yollarda polis ve askerlerce gözaltına alındı. Kullandıkları araçlara ise kabahatlar kanununa göre "suç" işledikleri gerekçesiyle cezalar kesilerek, halk sindirilmeye çalışılıyor. Buna rağmen Urfa'nın Siverek ve Birecik ilçesinde bulunan dinlenme tesislerinden halk Amara'ya ulaşmak için bekleyişlerini sürdürüyor.

Öte yandan aralarında DTK eş başkanları, HDP'li milletvekilleri, Kürt siyasetçi ve yüzlerce kişi Öcalan'ın doğum gününü kutlamak üzere Amara'ya ulaştı.