Öcalan’ın sözlerinin yer aldığı not defterinden sözler kesilerek tutsaklara verildi

Muş Cezaevi’nde tutulan tutsaklara gönderilen ve her sayfasında Öcalan ile dünya düşünürlerine ait sözlerin bulunduğu defterlerden Öcalan’ın sözleri kesilerek verildi.

Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Aram Yayınları tarafından basılan not defterleri ve Aram Yayını’na ait kitaplar tutsaklara verilmedi.

Durumlarını mektup aracılığıyla aktaran tutsaklar, gönderilen kitaplara ve not defterlerine cezaevi yönetimi tarafından el konulduğunu söyledi.

Gönderilen not defterlerinin her sayfasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ında bulunduğu ve tarihe damgasını vurmuş dünya düşünürlerinin sözlerinin yer aldığı defterler gerekçesiz bir şekilde tutsaklara verilmedi.

Daha sonra ise defterlerin kimi sayfalarında yer alan Öcalan’ın sözlerinin bulunduğu yerler maatbada kesilip ardından tutsaklara verildiği aktarıldı.

Defterde yer alan sözlerin neredeyse hepsini ezbere bildiklerini söyleyen tutsaklar cezaevi yönetimine neden bunu yaptıklarını sorduklarında ise “Onun bir tek cümlesi çok şey barındırıyor” denildi.