Onbinler Amara yolunda

Kürdistan ve Türkiye’nin dört bir tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlamak üzere tüm abluka ve engelleme girişimlerine rağmen on binler Öcalan’ın doğduğu köy olan Amara’ya akın ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 67’nci doğum günü kutlamaları için Kürdistan ve Türkiye’nin dört bir yanından yönünü Öcalan’ın doğduğu Amara’ya çevirenler, Halfeti girişinde polis saldırısına uğradı. Halfeti’ye geçmek için Amed üzerinden gelen kitlenin önü Halfeti otoban girişinde kesilerek darp edildi. Polis saldırısında bir kişi yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Yaşanan olaylar üzerine HDP milletvekilleri olay yerine geçmek için harekete geçti.

KÜRDİSTAN VE TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR TARAFINDAN AMARA’YA AKIN VAR

Ayrıca Kürdistan kentleri Amed, Batman, Mardin, Van ve birçok merkezden gelenlerin Urfa’nın Siverek ilçesinde engellendiği, Siverek DBP ve HDP ilçe örgütlerinin de AKP polisi tarafından ablukaya alındığı belirtildi. Çukurova ve Batı illerinden Öcalan’ın doğum gününü kutlamak için yola düşen halkın ise Birecik ilçesinde bulunan Mirkelam tesislerinde toplandığı öğrenildi.

VEKİLLERLER VE DTK EŞ BAŞKANLARI ABLUKAYI GEÇEREK AMARA’YA ULAŞTI

Öcalan’ın doğum gününü kutlamak üzere kararlılıkla Amara’ya ulaşmaya çalışan halkın Urfa Valiliği’nin talimatıyla provoke etme ve engelleme girişimlerinin hat safhada olduğu Halfeti’de adeta adı konulmamış bir OHAL yaşatılıyor. Birçok HDP milletvekili ve DTK eş başkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven ile Öcalan aile fertleri ablukayı kırarak, Öcalan’ın doğduğu eve geçti.