'Önderliğe kenetlendikçe özgürleşeceğiz'

Kürt Özgür Kadın Hareketi üyeleri, ağırlaştırılmış tecride tepki göstererek, şu mesajı verdi: "Bedeller ne olursa olsun Önderliksiz yaşamak bizim için asla bir yaşam seçeneği olmayacak."

Kürt Özgür Kadın Hareketi üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen ağırlaştırılmış tecride ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Temmuz 2011'den bu yana avukatları ile görüştürülmüyor. Nisan 2015'te ise dışarıyla tüm iletişim kanalları kesildi.

GOYİ: KURTULUŞUN TEK YOLU ÖNDER APO'NUN FELSEFESİ

Adar Goyi: "Önderliğimizin özgülüğü Kürt halkının ve Kürt Özgürlük Hareketi'nin varlık gerekçesidir. Kürt halkını katliamlardan ve yok olmaktan kurtarabilecek tek şey Önderliğimizin özgürlüğüdür.  Önderliğimizin özgürleşmesi için bedel ne olursa olsun veriliyor. Ve verilecektir. Önderliğin felsefesinde hiçbir zaman varlığın bedelleri ölüm ya da yok oluş değildir.  Ama eğer bizim yaşam gerekçemiz Önder Apo’nun özgürlüğü ise bunun bedelleri ne olursa olsun her zaman bu bedelleri vermeye hazırdık ve bundan sonra da vermeye hazır olacağız.

Kapitalist yaşam tarzında ezilen halkların kurtuluşu ancak Önder Apo’nun özgürlüğü ile sağlanabilir. Bu gerçeklik bütün dünyanın gözü önündedir. Bunun için Önder Apo’nun yaşam felsefesi dışında hiçbir yaşam tarzıyla kapitalist yaşamdan kendimizi kopartıp varlığımızı özgürce korumamızın yolu yoktur.

'DÜŞMANA ZAMAN KAZANDIRMAYALIM'

Önder Apo üzerinde yürütülen saldırılar, bugün Kürt halkı ve kadınları üzerinde yürütülen saldırılarla aynı hedeftedir. Her an, her saat ve her gün özgür yaşamak için bu saldırılara karşı mücadelemizi daha çok büyütebilmeliyiz. Bilmeliyiz ki, özgür yaşamanın yolu Önder Apo’nun özgürlüğüdür. Özgürlük de büyük mücadele ederek elde edilir.

İnsan hiçbir zaman 'ben bugün mücadele ettim, yarın yapmasam bir şey olmaz' dememeli. Bu yaklaşımlar kendini mücadeleden koparmaktır. Kendimizi mücadeleden koparttığımız her an düşmanımıza bizi yok etmek için zaman kazandırdığımız andır.  Düşmanımıza zaman kazandırdığımız her an özgürlükten kaybettiğimiz andır. Bunun için bu yaklaşımlardan kaçınmalıdır.  Yediden yetmişe kadar bütün ezilen halklar özgür yaşam için verdikleri mücadeleyi büyütmelidirler.

'ASLA VAZGEÇMEYİZ!'

Özgürlük bütün dünya halkları için gereklidir. Ve bunu Önder Apo’nun  özgürlüğü ile elde edebiliriz. Önder Apo’nun özgürlüğü halkların tarihini özgürce yaşayabilmenin özgürlüğüdür. Bunun için Önder Apo’nun yaşam felsefesi dışında Kürt halkı için başka bir yaşam mümkün değildir. Önder Apo’nun özgürlüğü için başta Kürt Halkı olmak üzere bütün dünya halkları daha güçlü ses çıkartmalıdır. Şimdiye kadar sadece bir halkı değil, bütün halkları özgürlüğe götürebilecek tek felsefe Önder Apo’nun felsefesidir.  Önder Apo’suz yaşamak bizler için hiçbir zaman yaşam seçeneği olmadı ve bundan sonra da asla olmayacak. Bunun için Önderliksiz ne Kürt halkının ne de Kürt Özgürlük Hareketi'nin var oluşu olamaz. Bedeller ne olursa olsun Önderliksiz yaşamak bizim için asla bir yaşam seçeneği olmayacak. Ve bu özgürlüğü elde edene kadar bugüne kadar verdiğimiz bedellerin gerekirse bin katı daha fazla bedel veririz ama bu özgürlük mücadelemizden asla vazgeçmeyiz.  Bunun için Önder Apo’nun felsefesini dünyanın her yerinde ve her alanında yaşama geçireceğiz.  Önderliğin özgürlüğü halkların özgürlüğü, Kürt halkının özgürlüğüdür.”

EFRİN: HER ANI ÖZGÜRLÜĞE FEDA ETMELİYİZ

Avaşin Efrin: "Kürt halkının geliştirmiş olduğu özgülük mücadelesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın vermiş olduğu mücadele ile büyük kazanımlar elde etti. Kırk yıldır süren mücadele geleneğimizin bugünkü kazanımlarını ve ulaştığı düzeyi Kuzey Kürdistan’daki öz yönetim inşasında ve Rojava Kürdistanı'nda somut bir şekilde görebilmekteyiz. Elbette bu kazanımlar ve direniş geleneğinin altında yatan en gerçek temel, Kürt halkının özgürlüğe olan susamışlığından gelmektedir. Özgürlüğe susayan bu topraklar elbette birçok gencin kanları ile sulandı. Önderliğimiz de vurguluyordu; eğer özgürlük o kadar kolay olsaydı Berivan ve Ronahiler kendisini yakmazdı. Beritan yoldaş düşmanın eline geçmemek için kendisini kayalıklardan atmazdı, Zilan yoldaş kendi bedenini bir bombaya çevirip patlatmazdı. Yine son dönemin fedai ruhları olan Zinar, Eylem, Dirok ve Doğa arkadaşlar da bu gerçekliğe somut örneklerdir. Kürt halkı hiçbir zaman köleliği kabul etmemiştir ve etmeyecektir. Çünkü Kürt halkı her zaman onuru ile yaşama çabası vermiştir.

'BİZE ÖZGÜRLÜĞÜ ÖNDERLİĞİMİZ ÖĞRETTİ'

Kürt halkı için özgürlüğün anlamı olan, yaşamlarını var eden Önder Apo üzerinde tecridin yürütülmesi, herhangi bir haber dahi alınamaması kabul edilemez bir şeydir. Hiçbir zaman bunu kabul etmeyecektir. Bu hareketin militanları olarak son nefesimize kadar bunun için mücadele vereceğiz. Bize ilk özgürlük harfini öğreten Önderliğimiz olmuştur. Onunla tekrar Kürt toplumu ayağa kalkmıştır. Bunun için diyoruz ki, Önder Apo bir birey değil; bir toplumdur, insanlıktır.

'CPT BİLGİLERİ PAYLAŞMALI'

CPT'ye de çağrımızdır; neden elde etmiş olduğu bilgileri bizimle paylaşmıyor? Yaşananları, adaletsizlikleri dile getirmemek, yansıtmamak, kamuoyu ile paylaşamamak en büyük suç ortaklığıdır. Sessiz kalmasının nedeni aynı suçu işliyor olmalarındandır. Bizim Kürt halkı olarak beklentilerimiz var; bir an önce Önderliğimizin özellikle sağlık durumu başta olmak üzere genel durumuna, koşullarına ilişkin bir bilgilendirme yapılmasıdır.

Önder Apo’nun toplumlar içerisinde bireylere yaymış olduğu özgürlük felsefesi ile daha anne-baba bile demesini bilmeyen çocuklar ellerini kaldırarak 'Bîjî Serok Apo' diyorlar. Çünkü kendi geleceklerini Önder Apo’da görüyorlar. Kürt halkı kendi kurtuluşlarını Önder Apo’da görüyor. Önder Apo tüm bireysel isteklerini bir kenara bırakıp kendisini Kürt halkı için feda etti ve bugün bütün dünya buna tanık olmaktadır. Bu temelde tüm ulusal güçlere sesleniyorum; Önderliğimizi kendi çıkar ve planlarına karşı kullanmasınlar, hepsi bu suça ortak olmakta.

Kürt halkı bunu bilmelidir ki, özgürlüğün bedeli ağırdır ve olacaksa bir özgürlük, bu, Önderliğimizin özgürlüğüyle olacaktır. Bizim için tek bir şiar esastır o da 'ya özgürlük ya özgürlük'tür. Biz bu temelde büyük bir idea ve kararlık sahibiyiz. Önderliksiz bir yaşam asla, diyoruz. Direniş ve özgürlük dışına bir tercihimiz yoktur. Özgürlük ve direniş, ekmek ve su misali; her an ve her yerde, diyoruz."

TİLTEMİR: YAPTIKLARIMIZI YETERLİ GÖRMEMELİYİZ

Viyan Tiltemir: "Önderliğimiz ile olan bağlılık ifade edilemez bir gerçeklik. Önderliğimizin özgürlüğü bizim için varlık meselesidir. Çünkü onunla var olduk ve onunla kendimizi tanıdık. Bu temelde Önderliğimizin özgürlüğü için hepimiz anı eyleme çevirmeliyiz. Genç yaşlı demeden ya da yapabileceklerini sınırlı görmeden yaşamın her alanında Önderliğimizin felsefesini, yaşam ideolojisini pratikleştirebilme ve onun mücadelesi içerisinde olmalıyız. Ne kadar çok özgür yaşam ideolojisini yaşamsallaştırırsak o kadar çok Önderliğimizin özgürlüğüne yakınlaşmış oluruz. Yaptıklarımızı, eylemlerimizi hiçbir zaman yeterli görmemeliyiz. İstemek ya da sözlü ifade etmek, şikayet etmek çözüm getirmez. Önderliğimizin doğru yoldaşı olmak istiyorsak yaşamda ve mücadelede fedai kişiliklere ulaşmak bizim için esas olmalıdır.

'DÜŞMAN BAŞARIYA ULAŞAMAYACAK'

Düşmanın hiçbir şekilde beklentilerine zemin sunulmayacaktır. Önderliğimiz ile hiçbir zaman bağlarımızı kopartamazlar. Çünkü biz varlığımızı onun varlığında görüyoruz ve onun sayesinde kendin olabilme mücadelesi ile bugünlere geldik.  Düşman ne yaparsa yapsın bir başarıya ulaşamayacaktır. Kürt halkı her yönüyle kendisini Önderliğin özgürlüğüne kenetlendikçe kendisi, geleceği, toprakları özgürleşecektir."