GÖRÜNTÜLÜ

‘Önderliğimiz özgürleşene kadar mücadelemiz devam edecek’

4 Nisan vesilesiyle konuşan HPG gerillaları, “Önder Apo özgür olana kadar mücadeleye devam edeceğiz” mesajı verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’ın anlam ve önemine ilişkin ajansımıza konuşan HPG gerillaları “Önderimizin doğuşu bütün insanlığın, Ortadoğu’nun ve Kürt halkının yeniden doğuşudur. Önder Apo özgür olana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

‘ÖNDERLİK KÜRT HALKINI ÖLÜM UYKUSUNDAN UYANDIRDI’

4 Nisan’ın anlam ve önemine değinen HPG gerillası Şoreş Solhan 4 Nisan’ı bütün halklara kutlayarak; “Önderliğimizin doğum gününü bütün arkadaşlarımıza ve halkımıza kutluyorum. Önderliğimizin doğuşu ilk başta Kürt halkına ve bütün Ortadoğu halklarına bir ışık, umut kaynağı olmuştur. Kürt halkını büyük bir uykudan uyandırmıştır. Dünyadaki bütün halklar liderleriyle özgür bir biçimde yaşarken bizim Öndeliğimizle yaşamamız en doğal hakkımızdır” dedi.

‘ÖNDER APO ÖZGÜR OLANA KADAR MÜCADELEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuşunun kapitalizm ve sömürgeciliğe karşı bir doğuş olduğunu belirten gerilla Alişer Agır Amed şunlara değindi: “Önder Apo’nun doğuşu Kürt halkının uyanmasıdır. Bu doğuş başta Türk devleti olmak üzere tüm sömürgeci devletlere büyük bir korku sardı.” 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın hem fiziki hem de düşünsel mahkum edilmek istendiğine dikkat çeken Amed; “Şunu çok iyi biliyoruz ki Önder Apo gün be gün düşünceleriyle özgürlüğe daha da yakın oluyor. Biz Önder Apo’nun düşünceleriyle yürüyoruz. Önder Apo özgür olana kadar mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Bir yıla yakın Önderliğimizden hiçbir haber alamıyoruz. Türk devleti iyi bilsin ki Önderliğimizi fiziki olarak özgürleştirene kadar savaşımıza devam edeceğiz. Savaşımızı da direnişimizi de gün geçtikçe daha da büyüteceğiz. Bu temelde tekrardan Önderliğimizin doğum gününü bütün direnen Kürt halkına ve gerillalara kutluyorum” dedi.

‘YÜZYILDA BİR DOĞAN LİDERLERDEN BİRİ DE ÖNDER APO’DUR’

4 Nisan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü bütün insanlığa, Ortadoğu halklarına özellikle bugün sokaklarda direnen Kürt halkına kutlayan gerilla Sipan Akçırağ, “Tarihte liderler yüzyılda bir doğuyor. Bu liderlerden biri de Önder Apo’dur. Tabi bu çıkan liderler de direnen halklar arasından çıkar. Önderliğimizin doğup büyüdüğü yere bakıldığında kutsal olan bir yerdir, peygamberler şehri Urfa’da doğmuştur. Tabi bu da anlam ve önemini daha da arttırıyor. Kürt haklı tarafından kutsal olarak tanımlanan bu günde ve yerde her yıl etkinliklerle kutlanmaktadır” dedi.

Bir yıla yakındır Öcalan’dan haberlerinin olmadığını yaşamından, sağlığından da kaygılandıklarına dikkat çeken Akçırağ şöyle konuştu: “Bu durumdan dolayı düşmana karşı olan hırsımız, kinimiz daha da büyüyor. Düşman Önder Apo şahsında bir halkı mahkum edemez, yok edemez veya yok sayamaz. Düşman bunu iyi bilmeli ve tarihi iyi görmeli, iyi okumalıdır. Kürt halkı direnişini geçmişten günümüze kadar nasıl sürdürmüşse, bundan sonra da gerillanın öncülüğünde başarı elde edecektir. Zaten PKK’nin kırk yıllık mücadele tarihinde baktıklarında gerillanın Türk sömürgeciliğine ve Ortadoğu sömürgeciliğine karşı büyük darbeler vurduğunu görecekler.”

’18 YILDIR TECRİDE KARŞI BÜYÜK BİR DİRENİŞ SERGİLENİYOR’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a 18 yıldır tecrit uygulandığına değinen Akçırağ; “Önder Apo’nun tecrit edilmesiyle gerillanın ve halkın direnişleri durdurulamaz. Bilindiği ve görüldüğü gibi bugün sokaklardaki direniş düşmanın yüreğinde büyük bir korku sarmıştır. Eğer düşman Önder Apo şahsında Kürt halkına tecrit uygulayacağım diyorsa, zaten 18 yıldır düşman Önderliğimizi tecrit altında tutuyor. Bununla halkı bastıracağız ya da gerillayı bitireceğiz diye hesaplar yapmasın, Önderlik 18 yıldır büyük bir direniş sergiliyor” dedi.

Akçırağ konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Bu direniş gerillaya büyük bir moral kaynağı ve direnişi daha da büyütmeye zemin oluyor. Bu direniş 2016 yılanda Önder Apo’nun doğum günü vesilesiyle daha da büyüyecek. Bu vesileyle bütün halkımıza başarılar diliyor ve tekrardan Önder Apo’nun doğum gününü başta Önder Apo’ya bütün insanlığa ve bugün sokaklarda direnen halkımıza kutluyorum.”

...