'Önderliğimizin özgürlüğü için AKP'ye büyük darbeler vuralım'

Komalên Ciwan Koordinasyonu ve Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, 4 Nisan'ı kutlayarak, gençliği Amara'daki etkinliklere ve devrim saflarına çağırdı. Açıklamalarda, AKP'ye büyük darbe vuracak eylem hattında olunması da istendi.

Komalên Ciwan Koordinasyonu ve Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 67. doğum günü vesilesiyle açıklama yaptı.
Komalên Ciwan Koordinasyonu, "Halkımız için Önder Apo, salt bir şahsiyet değil, ondan öte toplumsal bir hakikattir. Özgür ve baş eğmeyen bir hakikat" vurgusunda bulunduğu açıklamasında, şunları kaydetti:

'DİRİLİŞ VE ÖZGÜR OLUŞUM SÜRECİ'

"Kürdistan ülkesinin işgali ve Kürt halkının sömürülmesinin farklı faktörleri olsa da en önemli nedeni  Özgürlük Hareketinin çıkışına kadar gerçek bir halk önderliğinin çıkmamasıdır. Sosyalist bir önderlik etrafında  örgütlenme, özgürlük için en esas faktördür. Kürt halkının özgürlüğü için de olması gereken en önemli etken, şüphesiz sosyalist bir önderliğin olmasıydı. Çünkü tarihte özgürlük için çokça bedel ödense de halkımız tarafından, kendisini bir halk önderliği etrafından örgütleyemediği için başarılı olamamıştır. Bu gerçeklik neredeyse Kürtlerin kaderi olmuş olan koşullarda sosyalist gençlik önderliği olarak devrimci gençleri örgütleyen Önder Apo daha sonra Kürt halkına mal olmuş ve halkımız, ulusal Önderliği olarak kendisini kabul etmiştir. Şüphesiz bu gerçeklik halkımız için özgürlüğün, varoluşun başlangıcı iken, sömürgeci ve işgalci güçler için, özellikle de dünya emperyalizminin bölge uşaklığını yapan devletler için önemli bir engel olmuştur. (...) Kürt halkı, Önder APO önderliğinde tekrar diriliş ve özgür oluşum sürecine girmiştir. Hiç kuşku yok ki bu, halkımız için yeniden bir doğuş anlamını taşır."
Açıklamada, "Önder Apo’nun doğum günü kutlamaları aslında Kürt halkı için ikinci bir Newroz anlamını taşımaktadır. Zira tarihte ikinci kez Kürtler ve Kürdistan için, halk Önderliğiyle özgür ülke kuruluyor. Bu gerçeğin müthiş coşku içinde kutlanmasını elbette bunca bedel ödemiş halkımız hak ediyor. Biz de bu kutsal günümüzü-bayramımızı başta şehit annelerimiz ve cephelerde, mevzilerde direnen yoldaşlarımız olmak üzere, tüm yurtsever halkımıza, zulme boyun eğmeyen, Önder Apo felsefesiyle yaşayan halkımıza kutluyoruz. Ve elbette Önder Apo’nun doğum gününün sevincini yaşamanın en güzel ifadesi, ülkeyi sevmek ve koşulsuz savunmaktır" denildi.

'DEVRİM SAFLARINA, GERİLLA SAFLARINA ÇAĞIRIYORUZ'

Komalên Ciwan Koordinasyonu, açıklamasının sonunda şunları da kaydetti: "Başta Apocu gençlik olmak üzere tüm yurtsever ve devrimci gençleri 4 Nisan Amara yürüyüşünden ve Amara kutlamalarından sonra devrim saflarına, gerilla saflarına çağırıyoruz. Önder Apo için en büyük sevinç ülkenin ve halkımızın kurtuluşudur. Bunun için de ülke evlatlarının, Önder Apo’ya bağlı tüm gençliğin bu kutsal günün manasına denk düşecek yeniden doğuşu sağlayarak özlü birer devrimci haline gelmesi en önemli ve kutsal görevdir."

KOMALÊN JİNÊN CİWAN: ÖNDERLİK FAŞİST REJİMLERE DARBE VURDU

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu da "Ortadoğu'da ve Kürdistan'da halkların kaderini değiştiren, özgür yaşamın yaratıcısı olan, kadını egemen tarihin nesnesi olmaktan çıkartıp yaşamın en değerli yaratıcısı haline getiren Önder Apo'nun  doğum gününü genç kadınlar olarak kutluyoruz" diyerek, şunları belirtti:

"Önderlik paradigması faşist rejimlere büyük darbe vurmuştur. Yarattıkları ile bugün Kürdistan'ın dört parçasında yaşam filizlenmiştir. Bugün Amed'de, Cizre'de, Nusaybin'de, Gever'de, çatışan ve direnen gençlere, kadınlara ve genç kadınlara irade, bağlılık olmuştur. Önder Apo Rojava'da, Kobanê'de de direnen halka  kararlılığı, toprağını sevmeyi, terk etmemeyi göstermiştir. Şengal'de köle olarak satılmak istenen binlerce genç kadının direnme sebebi olmuştur. Önder Apo korkusuz bir gerillanın  yüreği olmuştur felsefesi ile. Özgürlük saflarına katılan binlerce gençte yarattığı bilinç ve ideoloji ile bugün gerici faşist AKP ve DAİŞ çetelerine karşı, bir adım bile geri atılmadan savaşılmıştır. Bugün sokaklarda, barikatlarda, savaşan halkımız, gençler ve genç kadınlar Önder Apo'nun felsefesi ışığında büyük bir irade göstermiştir ve Erdoğan çetelerine darbe vurmuştur."

'AĞIR DARBELER VURACAK EYLEM HATTINDA OLMALIYIZ'

Açıklamanın devamında, AKP'nin soykırımcı saldırılarına işaret edilerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yarattığı mücadele ve fedaice şehit düşen binlerce kişinin direnişiyle tarihin yeniden yazılacağı vurgulanırken, "Genç kadınlar Önder Apo'ya bağlılıkları ile binlerce yıllık erkek egemen zihniyeti yıkabilir, özgür yaşamın kurucusu olabilir. Bunun için genç kadınlar büyük bir kararlılık ile direniş alanlarına akmalıdır. Önderliğimizin hala ağır bir tecritte olduğu bir an bile unutulmamalıdır. İmralı tecridinin kırılması, Önderliğimizin fiziki özgürlüğünün sağlanması için bir an bile yerimizde durmamalı, bulunduğumuz bütün alanlarda erkek egemen zihniyete sahip AKP-Erdoğan rejimine ağır darbeler vuracak eylem hattında olmalıyız" denildi.

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, açıklamasının sonunda 4 Nisan'da Amara'ya akın etmeye ve buradaki kutlamalara güçlü katılım sağlamaya çağırdı.