GÖRÜNTÜLÜ

‘Önderlik anda tarihi, kişi de toplumu çözümledi’

Maxmur kampı sakinlerinden Abdullah Ramazan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 67. doğum gününü tüm Kürt ve ezilen halklara kutladı.

Maxmur kampı sakinlerinden Abdullah Ramazan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 67. doğum gününü Abdullah Öcalan’a, tüm Kürt ve ezilen halklara kutladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuşunun normal bir doğuş olarak ele almadıklarını söyleyen Ramazan, “Biz Önderliğimizin doğuşunu Kürt halkının doğuşu olarak ele alıp öyle kutluyoruz. Çünkü Önderliğimizin doğuşu ile Kürt halkı tekrar doğdu. Yani sıradan doğuş olarak ele almıyoruz” dedi. 

Öcalan’ın doğuşu ile Kürt halkının özüne döndüğünü de söyleyen Ramazan şöyle konuştu: “Önderliğin doğduğu yıllarda Kürtlük küçümseniyor, insanlar Kürt olmaktan utanıyordu. Kürt halkı ulusallığını kaybetmişti. Ancak Önderliğin doğuşu ile Kürt halkı tekrar özüne döndü. Dünyada birçok devrim yapıldı. Ancak hiçbir devrim Önderliğimizin yapmaya çalıştığı devrim kadar imkânsız görülmedi. Önderlik kadın için projelerini söyleyince kimse kadını bugüne getirebileceğine ihtimal vermedi. Şimdiye kadar hiçbir Önderlik yaptığı devrimde kadını öne çıkarmadı. Ama Önderlik en zor olanı yaptı. Hedeflediği devrim de önce kadına yer verdi ve kadın ordulaşmasını kurdu. PKK dışında hiçbir orduda kadın yer almamıştır. Önderlik PKK ile Kürt kadının gücünü ortaya çıkardı.”

‘4 NİSAN EZİLEN HALKLARIN BAYRAM GÜNÜDÜR’

Öcalan’ın eğitim sahasında kaldığı yıllara da değinen Ramazan, “Önderliğin sahasına ilk gittiğim zaman Önderlik beni görünce önce büyüdüğüm coğrafyayı sordu, sonra köyde ki birkaç tanınan insandan bahsetmemi istedi. Bunları Önderliğe anlatınca Önderlik bana nasıl biri olduğumu, köyümüzün nasıl bir yapılanmaya sahip olduğunu anlatı. Ben o zaman çok şaşırdım. Önderlik bir kere olsun köyümüze gelmemiş bahsettiğim insanları görmemiş. Nasıl olur da bu kadar güzel hepsini çözümler. Önderlik bizi bizden daha iyi tanıyor. Aslında hepimiz anlattığımız şeyleri görmüş, yaşamışız ancak farkına varmamışız. Önderlik anda tarihi, kişide toplumu çözümledi.” 

Öcalan’ın onu gören insanlarda büyük etkiler yarattığını da söyleyen Ramazan, “Önderliği sadece bir kez gören bir insanda çok büyük değişimler fark ediyorduk. O insanın hal hareketlerinde konuşmasında çok büyük değişimler oluyordu. Önderliğin bir insanı kazanması için bir saat konuşması yeterliydi” dedi.

4 Nisan doğuşunu tüm ezilen halklara ve kadınlara da kutlayan Ramazan şunları belirtti: “Biz hiçbir 4 Nisan gününü normal karşılamıyor ve kutlamıyoruz. Bu ezilen halkların bayramı olan bir gündür. Bu günü Önderliğe, tüm halklara ve kadınlara kutluyorum.”