GÖRÜNTÜLÜ

Önlü: Yasaklar halk nezdinde karşılık bulmayacaktır

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, valiliğin Newroz’un yasaklamasının karşılık bulmayacağını belirterek, kutlamalara katılım çağrısında bulundu.

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, valiliğin Newroz’un yasaklamasının karşılık bulmayacağını belirterek, kutlamalara katılım çağrısında bulundu. “Bizler yarınki Newroz etkinliğimizi gerçekleştireceğiz” diyen Önlü, halkın bu yasakları kabul etmediğine dikkat çekti.

Dersim’de Newroz kutlaması için hazırlıkların sürdüğünü belirten HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, ANF’ye yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Dersim’deki siyasi partiler, emek hareketleri, kadın ve gençlik hareketi yarınki Newroz ateşini Seyit Rıza Meydanı’nda yakacak. 2016 Newrozu Sur, Cizre ve Nusaybin direnişin ruhuyla kutlanacak ve bu bağlam da kutlamalar da başladı. HDP olarak Newroz kutlamalarını bir haftaya yaymıştık. Ancak Saray ve AKP çetesi 8 Mart’ta olduğu gibi yüzünü bir kez daha 21 Mart programında gösterdi. Dersim’de Newroz kutlaması 18 Mart’ta gerçekleştirecek. Valilik Newroz programının yasaklandığını duyurdu birçok ilde olduğu gibi ancak bu yasaklar halkın nezdinde bir şeyi ifade etmiyor ve bir yasal dayanağı da yoktur halkımız Newrozu’nu direniş ruhuyla kutlayacaktır.”

Yasakların halkın nezdinde karşılık bulmadığını belirten Önlü, “Newroz ateşleri yanmaya başladı. Bizler de 18 Mart’ta Seyit Rıza Meydanı’nda HDP Eşbaşkanımız Selahattin Demirtaş ve beraberinde gelen heyet ile kutlayacağız. 1938 Dersim Soykırımı’nda Seyit Rıza’nın ‘Sizlerin önünde diz çökmeyeceğiz’ sözü nasıl tarihe yazılmışsa Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç gibi, diz çökmeyeceğiz ve Newrozumuzu direnişimizle kutlayacağız” dedi.

Dersim’deki Newroz kutlaması, yarın saat 11:00’da Eski Hastane önünde başlayacak Kutlama Seyit Rıza Meydanı’nda devam edecek. Kutlamaya HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da katılacak.