Özgökçe: Gever halkı yalnız değildir

Gever üzerindeki ablukayı kırmak için Van'dan yolan çıkan kitlenin engellenmesi ardından düzenlenen basın topylantısında konuşan Özgökçe, “Biz bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Gever halkı yalnız değildir” dedi.

Hakkari’nin Gever ilçesindeki ablukayı kırmak için ilçeye gitmek isteyen Vanlıların girişinin engellenmesi üzerine Avareş köyünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan HDP Van milletvekili Bedia Özgökçe, “Biz bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Gever halkı yalnız değildir” dedi.

Gever üzerindeki ablukayı kırmak için ilçeye gitmek istenen Vanlılar engellendi. Engellemeyi protesto etmek için Avareş köyünde bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya kitlenin yanı sıra HDP MYK Üyesi Doğan Erbaş, HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Nazmiye Acar, HDP Van Milletvekilleri Tuğba Hezer, Bedia Özgökçe Ertan katıldı.

Sık sık, “Biji berxwedana Geverê” sloganının atıldığı basın açıklamasında ilk konuşmayı HDP MYK Üyesi Doğan Erbaş yaptı. Çok vahşi bir uygulama ile karşılaştıklarını söyleyen Erbaş, “En demokratik protesto hakkımız ciddi bir engelleme ile karşılaştı. İki heyetin karşılaşmasına bile izin verilmedi” dedi.  Tehdit edildiklerini de söyleyen Erbaş şunları ekledi: “Bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu bir günlük mücadele değil. Orada ki hak ihlalleri ve ablukalara karşı direnişimizi devam ettireceğiz.”

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe de Van çıkışından itibaren 6 defa jandarma ve polis engelliyle karşılaştıklarını ve neredeyse Van’dan çıkan tüm araçlara el konulduğunu söyledi.

“İki arkadaşımız hukuksuz bir biçimde gözaltına alındı. Tüm engellemelere rağmen buraya kadar geldik. Ancak Hakkari’den çıkan kitleye ve milletvekillerimizde engellendi, onlarla buluşmamıza izin verilmedi. Biz bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Gever halkı yalnız değildir. Sonuna kadar yanlarındayız. Onların dediği gibi bu ölümlere alışmayacağız” diyen Özgökçe, hükümete sorumluluklarını hatırlattıklarını da vurguladı. Özgökçe, “Sivil halklar olarak halkların barış yolunu açmasını istiyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından kitle “Biji berxwedana Geverê” sloganları atıldı.

...