PADÊ: Kürt Özgürlük Hareketi’ne dayanan yurtsever çizgi kazanacaktır

PADÊ Yönetim Kurulu: Kürt halkının bu kirli planı boşa çıkartacağına inanıyoruz. PDK ve Barzani ailesi kaybedecektir. Kürt özgürlük hareketine dayanan yurtsever çizgi kazanacaktır.

PADÊ Yönetim Kurulu, KDP eliyle Kürt halkı üzerinde kirli planların devreye konulmak istendiğini belirterek, “Kürt halkının bu kirli planı boşa çıkartacağına inanıyoruz. PDK ve Barzani ailesi kaybedecektir. Kürt özgürlük hareketine dayanan yurtsever çizgi kazanacaktır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Êzidî Özgürlük ve Demokrasi Partisi (PADÊ), KDP eliyle Kürt halkı üzerinde kirli planların devreye konulmak istendiğini belirtti.

Bugün Şengal’e bağlı Xanesor’da yeni bir kirli planın devrede olduğunu kaydeden PADÊ, “Sözde Rojava peşmergeleri özgürleştirilen Xanesor ilçesine girmek istiyorlar” dedi.

Bu planın devreye nasıl konulduğu sorusunu da soran PADÊ, DAİŞ ve ortağı Türk devletinin Minbic’e eş zamanlı saldırdığını, Mesut Barzani’nin Erdoğan’ı ziyaret ettiğini, bugün de katil güçlerin “Rojava peşmergeleri” adıyla Xanesor’a girmek istediklerini belirtti.

Bu gücün Rojava ve Şengal arasındaki koridoru kontrol etmek istediğini de vurgulayan PADÊ, “Böylece Şengal’e gelen yardımları engellemek istiyorlar. Aynı zamanda bu katil güçlere bazı Êzidî taburlarını katmak istiyor” dedi.

Böylece bir Kürt savaşı çıkarılmak istendiğini, hem de Êzidîleri ikiye bölerek, birbirine kırdırtmak istediklerine de dikkat çeken PADÊ şunları belirtti: “Fakat şu ana kadar Êzidî peşmergeleri bu kirli plana dahil olmamışlardır. Bu çok kirli bir plandır biz PADÊ olarak bu planı şiddetle reddediyoruz. Bu saatten sonra hiç kimse Kürtlere ve Êzidî toplumuna zarar veremez. Kürt halkının bu kirli planı boşa çıkartacağına inanıyoruz. PDK ve Barzani ailesi kaybedecektir. Kürt özgürlük hareketine dayanan yurtsever çizgi kazanacaktır.”

PADÊ Kürt halkına alanlara inmesi ve ihanet çizgisine “Êdi ji ixanetê re Bese” demesi çağırısında da bulundu.