GÖRÜNTÜLÜ

Paris'te adalet eylemi

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te gerçekleştirilen katliamın faillerinin açığa çıkarılması talebiyle adalet eylemi düzenlendi.

 

Fransa’nın başkenti Paris’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in katillerinin açığa çıkarılması talebi ile Avrupa Kürt Kadın Haraketi’nin çağrısıyla her Çarşamba günü olduğu gibi bugün de ‘adalet’ eylemi düzenlendi.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi CDK-F öncülüğünde gerçekleşen bu haftaki adalet eyleminde üç Kürt kadın devrimcinin katledilmesi ile ilgili duruşmanın nedeni açıklanmadan belirsiz tarihe ertelenmesine tepkilerini kitlesel bir yürüyüş ile gösterdi.

Paris ve çevresinde bulunan demokratik Kürt toplum merkezi meclisleri, FEDA ve CİK’ten de katılımların olduğu eylem saat 14.30'da Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlının yürüyüşe geçmesiyle başladı. Yürüyüş güzergahı boyunca üç Kürt kadının devrimcinin fotoğraflarının olduğu flamaları ve "Geciken adalet, adalet değildir" yazılı dövizler taşıyan kitle, katliam ile ilgili bildiriler de dağıttı.

Kitleyi, katliamın gerçekleştiği Kürdistan Enformasyon Bürosu’nun olduğu 147 Rue la Fayatte’te ise Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üyeleri "Suruç için adalet Sakine, Fidan, Leyla için adalet" pankartı ile karşıladı.

Saygı duruşu ardından yapılan konuşmalarda, “Fransa adaletinin bu davanın ülkeler arasındaki çıkarlarına feda edilmesinden kaygılıyız. Bu davayı zamana yayarak Kürt halkına unutturulmak isteniyor. Ama bizler bu davaya açıklık getirilene kadar her hafta burada adalet talebimizi yineleyeceğiz” denildi.

‘SURUÇ İÇİN ADALET, HERKES İÇİN ADELET’ KAMPANYASININ STARTI VERİLDİ

Bu haftaki adalet eyleminde 20 Temmuz 2015 Suruç'ta 32 SGDF üyesinin katledilmesinin yıl dönümünde ACTİT ve SKB'nin başlatılmış olduğu "Suruç için adalet herkes için adalet" kampanyasının startı da katliamın gerçekleştiği Kürdistan Enformasyon Bürosu önünde verildi.

Burada bir açıklama yapan SKB üyesi Esra Demir “7 Haziran seçimleri sonrası DAİŞ-AKP zihniyeti katliamlar silsilesinin startını Suruç katliamı ile vermiştir. 32 canımızın katledilmesinin birinci yılına girilirken adalet arayışımız 9 Ocak 2013'te katledilen üç Kürt kadın devrimci Sakine, Fidan ve Leyla’nın katledildiği bu büronun önünde ‘Suruç için adalet herkes için adalet’ sloganı ile yapacağımız eylemlerini başlatıyoruz. Adalet arayışımız eşitlik ve özgürlük mücadelemizi yükselecektir” dedi.

Eylem sloganlarla sona erdi.

...