Peşmergeyi vuran koordinatı Neçirvan Barzani mi verdi?

Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 5 peşmergenin koordinatının, bizzat Neçirvan Barzani tarafından MİT’e verildiği, bu yolla PKK’yi karalama kampanyasının amaçlandığı belirtiliyor.

AKP ve KDP ortaklığıyla 24 Nisan’da Şengal’e yönelik gerçekleştirilen bombardımanda yaşamını yitiren 5 peşmergenin koordinatlarının kimin tarafından Türk devletine verildiğiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Rojeva Medya gazetesinde olayın perde arkasıyla ilgili Mihyedîn Melko imzasıyla çıkan köşe yazısında vahim iddialar gündeme taşındı.

'PEŞMERGELERİN YERİ BİLİNÇLİ OLARAK TSK’YA VERİLDİ'

“Türk savaş uçaklarına peşmergenin yerini kim verdi?” başlıklı yazıda, saldırıda yaşamını yitiren 5 peşmergenin koordinatlarının bizzat Federal Kürdistan Başbakanı Neçîrvan Barzani tarafından Türk devletine verildiği, böylelikle PKK’ye karşı karalama kampanyası başlatmanın amaçlandığı vurgulandı. Geçen hafta bu iddiaları yazan Melko, bugünkü yazısında ise KDP yönetiminin konuyla ilgili sessizliğini köşesine taşıdı.

'SUSARAK KABUL EDİYORLAR'

Bilgisini KDP’ye çok yakın kaynaklara dayandıran Melko; olayın basında yer almasından sonra yetkililerin konuyla ilgili sessizliği tercih ettiğini, bunun sebebinin ise yapılacak açıklamanın olayın Güney Kürdistan’daki muhalif basın tarafından daha fazla görünür kılınacağından duyulan korku ve telaş olduğunu yazdı.

Olayın unutturulmak istendiğini vurgulayan Melko, yazısında şu ifadelere yer verdi: “Barzaniler'e yönelik basında çıkan her türlü iddiaya cevap veren KDP basını, peşmergelerin öldürülmesiyle ilgili suspus olmuş durumda. Ancak biliyoruz ki böylesi skandal iddialar karşısında susmak, aynı zamanda suçun kabul edilmesi anlamına da geliyor.”

NE OLMUŞTU?

Rojeva Medya’da yer alan habere göre; bombardımandan bir gün önce Mesrur Barzani’nin de içinde yer aldığı bir KDP heyeti ile MİT’ten bir heyet, Habur’da toplantı yaparak Şengal’de bombalanacak yerleri tespit etti. Saldırının gerçekleştiği gece ise Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu bizzat Neçirvan Barzani’yi bilgilendirerek koordinatları teyit etti.

KDP’ye yakın güvenilir kaynaklar olayın iç yüzüne dair şu tespitte bulundu: “Yaşamını yitiren 5 peşmerge bilinçli olarak Neçirvan Barzani tarafından hedef haline getirilerek öldürtüldü ve bu olay üzerinden KDP’ye bağlı basın yayın organları Güney Kürdistan halkını PKK’ye ve YBŞ’ye karşı kışkırtma kampanyası başlattı. Böylelikle ‘PKK yüzünden peşmergeler yaşamını yitiriyor’ kampanyasına zemin hazırlanmaya çalışıldı.”