GÖRÜNTÜLÜ

PJAK Eşbaşkanı Muini: Barzani sömürgecilere hizmet ediyor

PJAK Eşbaşkanı Siyamend Muini, KDP’nin Şengal’e saldırısını sömürgeciliğe hizmet olarak değerlendirerek, “KDP tarihindeki ihanet zincirine yeni halkalar ekliyor” dedi.

KDP’nin Şengal’e saldırısına tepki gösteren Doğu Kürdistan’da faaliyet yürüten Kürdistan Özgür Yaşam Partisi’nin (PJAK) Eşbaşkanı Siyamend Muini, bu tür girişimlerin Kürdistan halkına hizmet etmediğini belirterek, bunların bölgedeki sömürgeci devletlere hizmet ettiğini vurguladı. Muini, KDP’nin bu politikalarından vazgeçmesi çağrısında bulundu.

‘HER ZEMANKİNDEN FAZLA OLANAK DOĞMUŞTUR’

Ortadoğu’da Kürtlerin ciddi bir döneme girdiğini hatırlatan PJAK Eşbaşkanı Siyamend Muini, “Bugün her şey Kürtlerden yana. Bunun iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Hareketimiz bu konuda üzerine düşeni yapıyor. Bunun için ulusal birliğin sağlanması şar. Çünkü o kanal her zamankinden çok daha yakın. Kürtler hem kendi içerisinde birlik olabilir hem de uluslararası güçler karşısında taraf olabilir. Ancak ne nazı ki bazı Kürt partileri bugün sömürgeci güçlerin aletleri olmuş durumdadır” dedi.

‘TÜRK DEVLETİ KÜRTLERİ KÜRTLERE KIRDIRTMAK İSTİYOR’

“Türk devleti Rojava’daki Kürt kazanımlarına tahammül etmiyor. Amacı bu kazanımları yok etmek ya da zayıflatmaktır. Onun için bu elinde geleni yapıyor. DAİŞ ve El-Nusra ile yapılan ittifak saldırılar bu politikalarının bir parçasıdır” diyen PJAK Eşbaşkanı Muini, “Bunlarla başaramayınca şimdi de Kürtleri Kürtlere kırdırtmak istiyor. Bugün yapılan odur” değerlendirmesinde bulundu.

‘KDP VE BARZANİ AİLESİ İHANET İÇERİSİNDE’

Şengal’de bugün yapılanlar bir katliamın tekrarı olduğunu vurgulayan PJAK Eşbaşkanı Siyamend Muini, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türk devleti, KDP ve Barzani ailesinin yoluyla Kürtlere karşı savaş açmış. Türk devletinin birçok askeri üssü bu bölgede var. KDP güçleri, 2 yıl önce kaçarak, Şengal’i DAİŞ’e teslim etti. Bu katliama onay vermek anlamına gelmektir. O günden sonra Êzidîler, yeni bir ferman olmaması için kendi meşru savunma birliklerini kurup, topraklarını ve canlarını korumak adına mücadele ediyor. KDP ve ona bağlı olan Rojava peşmergeleri bir gün DAİŞ’e karşı savaşmamış ama Şengal’e saldırıyor. Rojava kazanımlarına karşı faaliyet yürütüyor. Bu gücün Şengal bölgesinde işi ne? Neden orada savaşıyorlar. Bu hiçbir mantığa sığmıyor. İşleri yok orada. AKP ve KDP, 2 yıl önce yaşananları tekrarlatmak istiyor. Bugün Ortadoğu’da Kürtler açısında bu kadar olumlu gelişme yaşanıyorken ve Kürtler özgürlük fırsatını bu kadar yakalamışken ama ne yazı ki Barzani, tarihi ihanetini tekrarlatmak istiyor. Sömürgecilerin kazanımlarına ve çıkarlarına hizmet ediyor. KDP tarihinde halkımızın çıkarına ilişkin olumlu bir şey yok. Bu tarihte onlarca ihanet örnekleri var. Bugün de bu devam edilmek isteniyor. Halkımız bunu çok iyi bilmeli. Bu politika ve siyaset Kürdistan’a ve halkımızın çıkarına hizmet etmiyor.

Onun için halkımız bu konuda uyanık olmalı eğer Kürtler bu tarihi fırsatı da değerlendirmese Sykes-Picot ve Lozan’da olduğu gibi yine kaybederiz. Bu yüz yıl daha kaybederiz.”