PKK: Şehitlerimizin izinde zafere yürüyeceğiz

‘Şehitlerimiz her zaman ve her yerde en büyük güç kaynağımız olmuştur. Bundan sonra da kahraman şehitlerimizin izinden yürüyerek bilinçleneceğiz, örgütleneceğiz, birleşeceğiz ve zafere yürüyeceğiz.’

PKK Yürütme Komitesi, Şehitler ayı vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. PKK, “Yeni bir Mayıs ayına girdik. Bilindiği gibi, Mayıs ayı Şehitler Ayımız, 18 Mayıs ise Şehitler Günümüz oluyor. Önder Apo’nun “Benim gizli ruhum gibiydi” dediği büyük enternasyonalist devrimci Haki Karer Yoldaşın 18 Mayıs 1977’de Antep’te TC ajanları tarafından katledilişinin kırkıncı yıldönümünü yaşıyoruz. Bu temelde kırk birinci Şehitler Yılına giriyoruz. Öncelikle büyük devrimci önder Haki Karer Yoldaş şahsında tüm parti ve devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Anılarına sahip çıkma ve amaçlarını başarma sözümüzü bu vesile ile bir kez daha yineliyoruz” dedi.

“Bilindiği gibi, Partimiz PKK bir Önderlik ve Şehitler partisidir” denilen açıklamada, “Önder Apo’nun önderliksel çıkışı, büyük devrimci önderler Mahir Çayan, Deniz Gezmiş ve İbrahim Kaypakkaya’nın anılarını sahiplenme ve amaçlarını başarma temelinde olmuştur. Halkımızın devrimci öncüsü PKK, büyük parti şehidimiz Haki Karer Yoldaşın ve tüm özgürlük mücadelesi şehitlerimizin anılarının örgütlenmesidir. Önder Apo, “Şehitlerimizin PKK biçiminde yaşadığını” belirtmiştir. Dolayısıyla PKK bir şehitler partisi, Özgürlük Hareketimiz bir şehitler hareketi, Apocu çizgide yeniden dirilen halkımız bir şehitler halkıdır. Şimdiye kadar kahraman şehitlerimizin etrafında örgütlenip şehitler çizgisinde yürüyerek kazandık ve bundan sonra da bu temelde kazanmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

‘MEHMET KARASUNGUR VE İBRAHİM BİLGİN YOLDAŞLARI SAYGIYLA ANIYORUZ’

PKK açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi:

“Yine bugün 2 Mayıs 1983’de Kandil’de şehit düşen Mehmet Karasungur ve İbrahim Bilgin Yoldaşların şehadetinin otuz dördüncü yıldönümüdür. Bu Yoldaşlar, Kürdistan’daki iç çatışmaları sona erdirmek ve demokratik çizgide ulusal birliği sağlamak için çalışırken şehit düşmüşlerdir. Mehmet Karasungur Yoldaş, Partimizin Merkez Komite üyesi ve Hilvan-Siverek Direnişlerinin komutanı olan bir yoldaştır. Partimizin kuruluşu ardından görev alan ilk askeri sorumlusudur. İbrahim Bilgin Yoldaş ise, her türlü görevi yerine getiren çok değerli bir parti militanıdır. Şehadetlerinin otuz dördüncü yıldönümünde bu büyük öncü şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, amaçlarını başarma sözümüzü yineliyoruz.

‘ANILARINI ÖZGÜR KÜRDİSTAN’DA YAŞATACAĞIZ’

Ayrıca bugün, 2 Mayıs 2016 günü Amed’de Şehit düşen Azat Siser ve Çektar Amed yoldaşların şehadetinin birinci yıldönümüdür. Partimizin öncü militanları ve HPG Komuta Konseyi üyesi olan bu Yoldaşlar, Botan’ın, Zagros’un ve Amed’in yılmaz savaşçıları ve başaran komutanları olarak görev yürütmüşlerdir. Demokratik öz yönetim direnişlerine öncülük etmişler, ‘Büyük Sur Direnişi’ni örgütlemişler ve öncü Komutan Çiyager’e yoldaşlık yapmışlardır. Amed, Garzan ve Erzurum sahasındaki devrimci halk savaşına komutanlık yaptıkları süreçte şehit düşmüşlerdir. Şehadetlerinin birinci yıldönümünde büyük devrimci ve yurtseverler olan Azat Siser ve Çektar Amed Yoldaşları da saygı ve minnetle anıyor, amaçlarını başarma ve anılarını Özgür Kürdistan’da yaşatma sözümüzü yineliyoruz.

2 Mayıs 1983’ten 2 Mayıs 2016’ya kadar geçen otuz üç yıl, Önder Apo ve PKK öncülüğünde Kürdistan halkının kahramanlık destanları yazdığı bir süreçtir. Mehmet Karasungur ve İbrahim Bilgin’den Azat Siser ve Çektar Amed’e kadar uzanan süreçte partimiz ve halkımız on binlerce kahraman ortaya çıkarmış ve kahramanlık destanları yazmıştır. İlk büyük özgürlük şehidimiz Haki Karer Yoldaş’tan, şimdilik son büyük özgürlük şehidimiz olan Bedran Gundikê Remo’ya kadar geçen kırk yıllık süre içerisinde sayıları on binleri bulan büyük bir Şehitler Ordusu yaratılmıştır. Hepsi de Apocu çizgiye, Kürdistan’a ve özgür yaşama ölümüne bağlı olan birer halk kahramanıdırlar. Halkımızın ulusal kahramanlık çağını yaratmışlar ve ulusal diriliş devrimini başarmışlardır. İlk büyük şehidimiz Haki Karer ve son büyük şehidimiz Bedran Gundîkêremo şahsında, yine 2 Mayıs şehitlerimiz Mehmet Karasungur, İbrahim Bilgin, Azat Siser ve Çektar Amed şahsında tüm bu kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, devrimi zafere taşıma ve Özgür Kürdistan’ı yaratma sözümüzü bir kez daha ifade ediyoruz.

Bilindiği gibi, büyük devrimci önder Haki Karer’in izinden yürüyen partimiz büyük bir kahramanlar ordusu yarattığı gibi, Mayıs ayının her gününe onlarca kahraman şehit sığdırarak da Mayıs ayını gerçek bir Şehitler Ayı haline getirmiştir. Şimdi kırkıncı Şehitler Ayında her gün bu halk kahramanlarını anmak ve onların özgürlük çizgisinde kendini yeniden yaratmak gerekir. Örneğin 1 Mayıs 1982’de Beyrut’ta askeri eğitim görürken İsrail hava saldırısında şehit düşen Abdulkadir Çubukçu ile 1 Mayıs 1985’de Mutki’de faşist-soykırımcı orduyla girdikleri çatışmada şehit düşen ilk gerilla öncüleri Ramazan Kaplan ve arkadaşlarını anmak gerekir. 4 Mayıs’ta parti emekçimiz ve ilk Cizre serhildanının yöneticilerinden olan Yılmaz Yoldaşı, 5 Mayıs’ta Pülümür Şehitlerini, 6 Mayıs’ta Metin Turgut’u, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anmak gerekir. Yine 9 Mayıs’ta İran rejimi tarafından idam edilen Şirin Elemhuli ve arkadaşlarını, 11 Mayıs’ta ise Garzan’ın Komutanı Hozan Mizgin ile Hozat şehitleri Serkeft ve arkadaşlarını anmak ve anlamak gerekir.

Kopmaz bir zincirin halkaları gibi Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri Mayıs ayının her gününde böyle sıralanıp gitmektedir. Bunun için isim ve resim aramaya da gerek yoktur. Onlarca adsız kahraman Mayıs ayının her gününde kendini Kürdistan’ın kurtuluşuna ve Kürt halkının özgürlüğüne katık etmiştir. Bizi var eden, bugüne getiren ve yenilmez kılan gerçek değerler bunlardır. Yenilmez bir öncü olarak partimiz bu temelde var olmuş, gerilla kendisini bu temelde örgütlemiş, kadınlar ve gençler buna dayanarak bilinç ve cesaret kazanmış, Kürdistan demokratik ulusu bu büyük değerler etrafında şekillenmiştir. Şehitlerimiz her zaman ve her yerde en büyük güç kaynağımız olmuştur. Biz bu ölümsüz değerler temelinde var olduk ve bugüne geldik. Bundan sonra da kahraman şehitlerimizin izinden yürüyerek bilinçleneceğiz, örgütleneceğiz, birleşeceğiz ve zafere yürüyeceğiz.

‘ŞEHİTLER ÇİZGİSİNDE MÜCADELEYİ YÜKSELTELİM’

Bu temelde 2 Mayıs şehitlerimiz Mehmet Karasungur, İbrahim Bilgin, Azat Siser ve Çektar Amed Yoldaşlar şahsında Mayıs şehitlerimizi ve tüm özgürlük mücadelesi şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, yurtsever halkımızı ve tüm demokratik güçleri Mayıs ayı boyunca her gün kahraman şehitlerimizi anma ve anlama etkinlikleri düzenlemeye, şehitliklerimizi ziyaret etmeye, Önderlik ve Şehitler çizgisinde kendini sorgulayarak yenilemeye ve şehitler gerçeğine daha yakın durmaya, mutlaka kazanacağız şiarıyla özgürlük mücadelemizi yükseltmeye çağırıyoruz!”