GÖRÜNTÜLÜ

PKK’nin kuruluş yıldönümü Adigey'de kutlandı

Adigey Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan Kürdistanlılar, PKK'nin 38. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Rusya Federasyonu'na bağlı Adigey Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan Kürdistanlılar, PKK’nin 38. kuruluş yıl dönümünü düzenledikleri bir etkinlikle kutladı. Agidey Kürt Kültür Otonomisi ve Adigey Kürt Kadın Organizasyonu tarafından organize edilen ve Adigey Kültür Merkezi'nin konser salonunda yapılan etkinlik, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.  

'PKK VE ÖNDER APO OLDUĞU MÜDDETÇE KAZANACAĞIZ'

Çok sayıda Kürdistanlı ve dostlarının katıldığı etkinlikte konuşan Adigey Kürt Kültür Otonomisi Eş Başkanı Feyzo Hüseyin, "PKK Kürt halkının yaşam felsefesini değiştirerek ona özgürlüğü için mücadele etmeyi öğretti. Bugün Kürdistan’ın dört bir yanında PKK ve Önder Apo’nun öncülüğünde mücadele eden yüz binlerce Kürt genci var. Tarihte belki de ilk defa PKK sayesinde Kürtler başkası için değil, kendisi için mücadele etmeye başladı. Bu da Kürtler arasında PKK’nin daha çok değer görmesi ve yüceltilmesi anlamına geliyor. PKK ve Önder Apo olduğu müddetçe Kürt halkı kazanacaktır” diye konuştu. 
Daha sonra kürsüye çıkan Adigey Kürt Kültür Otonomisi Eş Başkanı Sinem Broyeva ise “Sadece Kürt kadını değil, tüm Ortadoğu kadını bugünü büyük bir coşku ile kutlamalıdır. PKK kadınlara özgürlüğü için mücadele etmeyi ve kendi iradeleriyle kendilerini yönetmeyi öğretti. Bu anlamda PKK Kürt kadınını yeniden yarattı diyebiliriz” dedi. 
Etkinlik Armanc, Roj Azad, Kardos folklor grubu, çocuk korusu ve yerel sanatçıların sahne almasıyla devam etti.