PKK Nisan ayı şehitlerini andı

PKK Yürütme Komitesi Nisan ayı şehitlerini anarak, “Şehadetlerin her birine verdiğimiz söz, direnişlerini zafere taşıma sözüdür ve bunun için her türlü fedakârlık gösterilecektir” dedi.

PKK Yürütme Komitesi, yaptığı yazılı açıklama ile Nisan ayı şehitlerini andı. Açıklamada, “Yaşamın hakikatine ulaşmış, özgür yaşam kararını vermiş, bunun için her türlü savaşımı göze almış Kürt halkı sadece kendisi için değil, bütün insanlık için iddialı bir mücadeleyi her gün onlarca şehit vererek sürdürmektedir. Tüm Ortadoğu halklarının biricik umut kaynağı haline gelen bir direniş sergileyen halkımızın en değerli ve yiğit evlatları şehadetleriyle özgür yaşamda ne kadar kararlı olduklarını herkese gösterdiler. Yaşanan şehadetler ve sürdürülen direniş ile artık özgür bir yaşam tarihinin içine girmiş durumdayız.  Şüphe yok ki, bu şehadetler halkımızı zafere kadar sürecek bir direniş mücadelesinin sembolleri olarak hafızalarda yer edinecek ve anılarına uğruna savaştıkları özgür yaşam idealiyle yanıt olunacaktır. Şehadetlerin her birine verdiğimiz söz, direnişlerini zafere taşıma sözüdür ve bunun için her türlü fedakârlık gösterilecektir” denildi.

PKK Yürütme Komitesi, devamla şunları ifade etti:

“Nisan Ayı şehitlerimizi büyük komutan, dönemin militanı, önderliğin “PKK’nin Meleği” olarak onure ettiği PKK, HPG ve PAJK’ın fedai öncüsü Nuda-Nazan Bayram arkadaş şahsında anıyor, şehitlerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle anılarına layık olacağımızı belirtiyoruz.

Buna göre;

Partileşme dönemi şehitlerimizden Mardin-Derik doğumlu Hüsnü Ateş, 1 Nisan 1980 yılında Derik’te çıkan bir çatışmada Yanında bulunan yoldaşı Fesih ile birlikte şehadete ulaşır. PKK’nin direnişçi çizgisinin oluşturucularından olan yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Amed-Eğil doğumlu Hesinker-M. Zülfü Yıldız yoldaş, 7 Nisan 1987 yılında Dicle yakınlarında çıkan bir çatışmada şehadete ulaşır. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Şırnak-Gundıkê Remo doğumlu 1987 yılı katılımlı Sadun-Abdulvahap Ulus yoldaş, 7 Nisan 1990 yılında arkadaşlarıyla birlikte Botan-Komata’da şehadete ulaşır.

 Her biri birer kahramanlık abidesi olan yoldaşlarımızı Sadun arkadaş şahsında anıyor, Botan halkımıza dönük geçmişten bugüne yapılan tüm katliamların hesabını soracağımızı belirtiyoruz.

Bingöl-Karlıova doğumlu 1988 yılı katılımlı Xelat-Hatice Kaşar yoldaş, 2 Nisan 1991 yılında Haruna mıntıkasında Dilopke köyü yakınlarında çıkan bir çatışmada şehit düşer. Özgür yaşam yolunda şehit düşen tüm kadın yoldaşlarımızı Xelat arkadaş şahsında anıyor, özgürlük uğruna süren mücadelemizi zaferle sonuçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.

 

Pazarcık doğumlu 1992 yılı katılımlı Kendal-Hüseyin Matur, Efrin doğumlu 1989 yılı katılımlı Mazlum-Fahri Muhammed Sido ve Derika Hemko doğumlu 1984 yılı katılımlı Bölge komutanı Medeni-Ömer İbrahim yoldaş, 3 Nisan 1993 yılında Pazarcık’ın Tilkiler bölgesinde 10 arkadaşla birlikte yaşanan bir çatışmada şehadete ulaşırlar. Anılarına demokratik ulusal yaşamımızı kurarak karşılık vereceğimizi belirtiyor, şehadetlerini minnetle yâd ediyoruz.

Qamişlo doğumlu 1991 yılı katılımlı Malik-Adnan İbrahim yoldaş, 15 Nisan 1994 yılında Tendürek dağlarında yaşanan bir çatışmada şehadete ulaşır. Rojava’da başlayan devrim sürecini Kuzey’de tamamlayarak Malik yoldaşın anısına layık olacağımızı belirtiyoruz.

Şırnak doğumlu 1992 yılı katılımlı Bınevş-Behiye Duman yoldaş, 1 Nisan 1995 yılında Mutki’de çıkan çatışmada 6 arkadaşıyla birlikte şehadete ulaşır. Apocu fedai çizgide sonsuzlaşan yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, aynı fedai çizgisinde zaferi kazanacağımızın sözünü tekrarlıyoruz.

Amed-Hazro doğumlu 1992 yılı katılımlı İshak-Abdulhalim Kabaiş yoldaş, 6 Nisan 1995 yılında Metina’da Tepe Ortê’de çıkan bir çatışmada şehadete ulaşır. Anısı önünde saygı ve minnetle bağlılık yeminimizi tekrarlıyoruz.

Nusaybin doğumlu 1992 yılı katılımlı Renas-Kadir Aslan yoldaş, 11 Nisan 1995 yılında Mamreşo tepesine (Zagros) yapılan saldırı eyleminde iki arkadaşla birlikte şehadete ulaşır. Dağlardan şehirlere kadar her yerde süren direniş mücadelesiyle Özerk Kürdistan’ı kazanarak zaferi şehitlerimize armağan edeceğimizi belirtiyor, Malik ve birlikte şehit düştüğü iki yoldaşımızı saygıyla anıyoruz.

Muş-Korkutlu olan 1992 yılı katılımlı Berivan-Suriye Bozkurt yoldaş, 1995 yılının Nisan ayı boyunca Xaçi Reş dağında süren düşman operasyonlarına karşı arkadaşlarıyla birlikte görkemli bir direniş sergiler. PKK gerillalarının direnişini kıramayan düşmanın en nihayetinde kimyasal silah kullanımı sonucu onlarca arkadaşıyla birlikte şehadete ulaşan Berivan yoldaşı saygıyla anarken, bugün aynı vahşeti Cizre’de, Sur’da uygulayan düşmandan misliyle hesap soracağımızın sözünü de veriyoruz.

Siirt-Eruhlu olan 1995 yılı katılımlı Hevidar-Aysel İlhan yoldaş, 13 Nisan 1997 yılında Dersim-Ovacık’ta (Ali Boğazı) çıkan çatışmada 24 arkadaşıyla birlikte son kurşununa kadar çatışarak şehit düşer. Özgür kadının fedaileşen iradesini temsil eden Hevidar ve diğer yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, bize miras bıraktıkları değerleri aynı fedailikle yaşatma sözünü veriyoruz.

Dersim-Zel köyünden olan 1992 yılı katılımlı Barış-Tekin Güngörmüş yoldaş, 15 Nisan 1997 yılında Dersim Merkez’de bir eylem sonrasında 7 arkadaşıyla birlikte şehadete ulaşır. Barış ve birlikte şehit düştüğü yoldaşlarının anısına bağlı kalarak onurlu barışı halklarımıza armağan edeceğimizi belirtiyoruz.

Şırnak-İdil’li olan 1991 yılı katılımlı Zelal-Nasibe Ağırman yoldaş, 14 Nisan 1998 yılında Herekol’da yaşanan bir çatışmada şehadete ulaşır. Bugün özyönetim direnişlerine ilham olan Zelal yoldaşın cesaret ve fedakarlığı her Kürt gencinde destanlaşarak bütün Kürdistan’a yayılmaktadır. Şehitlerimizin yolunda zafer halklarımızın olacaktır. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Saqız doğumlu Armanc-Muhammed Ferhadi yoldaş, 13 Nisan 2005 yılında Besta’da yapılan bir operasyonda şehit düşer. Anısına özgürlük mücadelesini büyütme sözümüzü tekrarlıyoruz.

Amed doğumlu 1992 yılı katılımlı Ferhat-Abdurrahman Nalioğlu yoldaş, Besta-Hezil Vadisinde çıkan çatışmada şehadete ulaşır. HPG Askeri Konsey Üyesi Ferhat yoldaşı saygıyla anıyor, HPG’nin fedai çizgisiyle yürüttüğümüz savaşta zafer kazanacağımızın sözünü veriyoruz.

Ayrıca, 1 Nisan 2008 yılında şehit düşen Xelil Dağ yoldaşımızı, Parti Merkez Üyesi Sorxwin-Özgür Kaya ve 15 Nisan 1985 yılında Haftanin’de alçakça bir komplo sonucu şehit düşürülen 8 yoldaşımızı Xalit-Rauf Akbay yoldaş şahsında saygı ve minnetle anıyor, anılarına bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz.”

PKK açıklaması, “Aylardır süren ve her gün daha da büyüyen öz yönetim direnişlerinde stratejik ve taktik olarak giderek sonuç almaya başladığımız bu bahar döneminde zafer her zamankinden daha fazla imkân dâhilindedir. Halkımız ve dostlarımız emin olsunlar ki, AKP ve onun katiller sürüsü Kürt gençlerinin ve Kürt gerillasının direnişi karşısında yenilgiye uğrayacaktır. Bu bahar halkımızın ve Önderliğimizin özgürlüğünü kazanmaya and içmiş bir hareket olarak, direnişin sürdüğü her yerde en fedai ve düşmanı bozguna uğratacak eylem tarzıyla tarihi rolümüzü oynayacak ve zaferi kazanacağız. Mehmet Tunçların, Zamanilerin, Sêvêlerin ruhuyla tarihe nakşolacak bir direniş sergileyeceğiz. Halkımıza, Önderliğimize ve şehitlerimize layık bir mücadele ile her acının, dökülen her damla kanın ve Cizre ve Sur ve İdil’de yapılan katliamların hesabını soracağız. AKP, Kobanê’den sonra ikinci büyük yenilgisini özyönetim direnişleri karşısında alacak ve o yerle bir ettiği şehirlerin enkazı altında kalacaktır.

Nisan ayı şehitlerimizi bu temelde anarken, başta Kürt gençliği olmak üzere herkesi daha fazla direniş ve daha fazla mücadele etmeye çağırıyor, dostlarımızı da Kürt baharına destek sunmaya çağırıyoruz” diye son buldu.

...