PKK: Yeni Newroz yılı mücadele ve devrim yılı olacaktır

'Egitleşen ve Zilanlaşan Kürt gençleri ve kadınları zafer çizgisinde büyüterek AKP faşizmini döktüğü kanda boğuyor. Şehitlerinin izinde tereddütsüz yürüyen Sêvê’ler, Ekin’ler, Zamani’ler yeni kahramanlık destanları yazıyor.''

PKK Yürütme Komitesi, “Özgür Önderlik, Demokratik Özerk Kürdistan ve Demokratik Türkiye” şiarıyla karşılanan Newroz sürecine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

PKK açıklamasında, ‘’gerilla faşist-sömürgeci düşmanı kahreden darbelerini vuracak, sivil savunma güçleri sokakları ve mahalleleri kurtaracak, kadın ve gençlik örgütlerimiz savaşan halk gerçekliği temelinde demokratik ulus inşasını adım adım gerçekleştirecektir’’ denildi.

Türk Devleti’nin Kürdistan’daki terörünün Kürt halkını yıldırmadığını belirten PKK, Agitleşen ve Zilanlaşan gençlerin zafer çizgisinde büyüyen direnişçiler haline geldiklerini vurguladı.

KÜRT HALKI DAİŞ VE AKP FAŞİZMİNE KARŞI KAHRAMANCA DİRENİYOR

Partiya Karkerên Kurdistanê-PKK Yürütme Komitesi açıklamasında, ‘’Newroz’u Önder Apo başta olmak üzere, Kürdistan’ın özgürlüğü için yiğitçe direnen kahraman halkımızın ve demokratik insanlığın Newroz özgürlük ve direniş bayramını kutluyoruz. Büyük Newroz şehitlerimiz Mazlum, Mahsum, Zekiye, Rahşan, Ronahi ve Berivan yoldaşlar şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anılarını yaşatma ve amaçlarını başarma sözümüzü bir kez daha yineliyoruz’’ denildi.

2016 Newroz’unda tüm dünyanın bir kez daha çok açık bir biçimde gördüğü gibi, kadınlar ve gençler öncülüğünde Kürt halkının özgürlük, demokrasi ve kardeşlik için DAİŞ ve AKP faşizmine karşı kahramanca direndiğini hatırlatılan PKK açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

‘’Başta Silopi, Cizre ve Sur olmak üzere bugün Nusaybin, Şırnak, Gever ve diğer tüm kent ve kasabalarda direnen Bakurê Kürdistan halkımızın demokratik öz yönetim direnişlerini selamlıyoruz. Yine DAİŞ faşizmine karşı geliştirdiği 19 Temmuz özgürlük devrimini bugün Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu temelinde Demokratik Suriye Devrimine dönüştürmekte olan kahraman Rojava Kürdistan halkımızın büyük başarılarını kutluyoruz. Hareket ve halk olarak Suriye ve Türkiye’de halkların devrimci-demokratik birliklerini gerçekleştirerek başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz.

BÜYÜK UMUTLARLA VE KAHRAMANCA NEWROZ SÜRECİ KARŞILANIYOR

Newrozlaşan bir halk olarak 2016 Newroz’unu özgürlüğe ve zafere çok daha yakın bir konumda yaşar ve kutlarken, insanlık ve Kürt düşmanı DAİŞ ve AKP faşistlerinin Bakur, Başur ve Rojava Kürdistan’daki vahşi katliam ve saldırıları da sürüyor. Acıları kadar umutları da büyük, zorlukları kadar zaferleri de çok olan tarihi bir kış dönemi geçirmiş bulunuyoruz. DAİŞ ve AKP faşizmi şahsında bugünkü saldırganların binlerce yıl önceki zalim Dehak’ları aratmayacak cinsten olduğu açıkça görülüyor. Ancak faşist-soykırımcı saldırganlar bir türlü görmek ve anlamak istemiyorlar ki, Kürt halkının da Demirci Kawa’ları var, Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ları, Berivan ve Ronahi’leri var. Onların izinden yürüyen Silopi ve Cizre direnişlerinin halk önderleri olan Mehmet Tunç ve Pakize Nayır’ları var. Önder Abdullah Öcalan’ın zafer çizgisinde yürüyen kahraman gerillası, öz savunması, gençliği ve kadınları var. Bugün bu güçler topyekûn direnerek günümüzün zalim Dehak’ları olan DAİŞ ve AKP faşistlerini nihai yenilginin eşiğine getirmiş bulunuyorlar.

Şurası çok açık bir biçimde görülüyor ki, Hareket ve halk olarak yeni bir Newroz yılına daha büyük umutlarla ve kahramanca bir direniş içerisinde girerken, faşist-sömürgeci düşman da vahşi katliam ve saldırılarını zalimce ve alçakça sürdürüyor. Cizre ve Sur’da örneği görüldüğü gibi mahalle ve şehirlerimizi yerle bir ediyor. Halkımızı evinden, mahallesinden ve ülkesinden sürgün etmeye çalışıyor. Çocuk-yaşlı ve kadın-erkek demeden sokak ortasında insanlarımızı kurşunluyor, yaralılarımızın üzerine benzin dökerek cayır cayır yakıyor, şehitliklerimizi bombalıyor, cenazelerimizi sürüklüyor ve çıplak sergiliyor! Tarihin en vahşi ve alçakça katliamlarından birini yürütüyor. Tarihimizi, coğrafyamızı ve halk varlığımızı yok etmeye çalışıyor. Bu temelde dünyanın gözünün içine baka baka çok açık bir soykırım uyguluyor ve insanlık suçu işliyor. Newroz kutlamalarını yasaklayarak halkımızın umudunu ve sevincini de yok etmek istiyor.’’

EGİTLEŞEN, ZİLANLAŞAN KÜRT GENÇLERİ KORKMUYOR

‘’Faşist-soykırımcı düşman çok ciddi bir biçimde yanılıyor’’ diyen PKK, çünkü, tüm bu faşist terör ve saldırılar Kürt gençlerini, kadınlarını ve halkını korkutmadığını ve sindirmediğini, tersine öfkesini ve kinini daha da büyüterek kahraman direnişçiler haline getirdiğini belirtti.

Açıklama şöyle devam ediyor:

Egitleşen ve Zilanlaşan Kürt gençleri ve kadınları demokratik öz yönetim direnişlerini zafer çizgisinde büyüterek AKP faşizmini döktüğü kanda boğuyor. Şehitlerinin izinde tereddütsüz yürüyen Sêvê’ler, Ekin’ler, Zamani’ler yeni kahramanlık destanları yazıyor. Halkımız Kürdistan’da geliştirdiği kahramanca direnişi Halkların Birleşik Devrim Hareketi üzerinden Türkiye’ye taşıyarak, Türkiye halklarıyla ortak mücadele etmenin ve birlikte kazanmanın yollarını döşüyor. Hep birlikte büyük bir kararlılıkla “Demokratik Türkiye ve Özgür Kürdistan” hedefine koşuyor.

Bütün bunlar çok açık bir biçimde gösteriyor ki, içine girmekte olduğumuz yeni Newroz yılı da büyük bir mücadele ve devrim yılı olacaktır. Faşist-soykırımcı güçlerin tüm vahşi katliam ve saldırılarına karşı halkımız, “Özgür Önderlik, Demokratik Özerk Kürdistan ve Demokratik Türkiye” hedefiyle direnişe yürüyecek ve demokratik öz yönetim direnişlerini parça parça da olsa zafere taşıyacaktır. Silopi ve Cizre Halk Meclislerimizin Eşbaşkanları olan Mehmet Tunç ve Pakize Nayır’ın özgürlüğe kadar direniş çağrılarını, yerine getirilmesi gereken bir emir bilecektir. Gerilla faşist-sömürgeci düşmanı kahreden darbelerini vuracak, sivil savunma güçleri sokakları ve mahalleleri kurtaracak, kadın ve gençlik örgütlerimiz savaşan halk gerçekliği temelinde demokratik ulus inşasını adım adım gerçekleştirecektir. Bu temelde yerelden gelişen direnişle Kürdistan adım adım özgür ve Türkiye de demokratik olacaktır.

NEWROZ’A KATILIM ÇAĞRISI

PKK Yürütme Komitesi, açıklamasının sonunda bir kez daha Newroz’a katılım çağrısında bulundu:

‘’Özgürlük Hareketi ve Kürdistan halkı olarak yeni Newroz’u işte bu temelde karşılıyor ve kutluyoruz. Özgürlük umudumuzun her zamankinden çok daha güçlü olduğunu ve zafere her zamandan çok daha yakın olduğumuzu belirtiyoruz. Bu temelde Önder Apo’nun ve kahraman halkımızın Newrozunu bir kez daha kutluyor; başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm halkımızı ve özgürlük güçlerimizi 2016 Newroz bayramını Cizre ve Sur direniş ruhuyla kutlamaya, her yeri Cizre ve Sur yaparak Newroz özgürlük ve direniş ruhunu hep canlı tutmaya, her yerde Newroz’u coşku içinde kutlayarak Newrozların yasaklanamayacağını faşist düşmana göstermeye, Kürdistan’ın özgürlüğünü ve Önder Apo’nun özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşmasını sağlamaya çağırıyoruz!’’