PYD: Bayramın barışa vesile olmasını ümit ediyoruz

PYD, Ramazan Bayramı mesajı yayımlayarak, "Bu bayramın Suriye’deki kaosun sonunu getirmesini umut ediyor, barış sürecine evirilmesini ümit ediyoruz" dedi.

PYD, resmi internet sitesinden yayımladığı bir mesaj ile Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Ramazan Bayramı'nı tüm şehit ailelerine kutuluyoruz. Onların şahsında tüm küt halkı, Rojava-Kuzey Suriye, Suriye halkları ile tüm İslam aleminin bayramını kutluyoruz. Bu bayramın Suriye’deki kaosun sonunu getirmesini umut ediyor, barış sürecine evirilmesini ümit ediyoruz.

Kendilerini İslam dinin temsilcileriymiş gibi gösteren ve terör gruplarına destek veren bölgesel güçlerin demokrasiyle hiçbir ilişkilerinin kesinkes olmadığını belirtiyoruz.

Bu münasebetle bir kez daha ortak yaşam ve halkların kardeşlik değerlerini muhafaza eden Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem'e olan desteğimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Federal sitemin Suriye’deki krize çözüm getireceğini belirtiyoruz. Suriye'deki mozaik yapıyı koruyacak ve bölge halklarının makus kaderini değiştirip demokrasiyle taçlandıracaktır.

Bir kez daha Suriye’nin savunucuları QSD güçlerinin Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz. Özelikle de toplumunun özgürlüğü için mücadele eden devrimci kadınların bayramını kutuluyoruz.”