QSD ‘Cûdî ve Êlîn’in İntikamı’ hamlesi başlattı

QSD, Kezwan Dağları’nın batısında “Cûdî ve Êlîn’in İntikamı adı ile yeni bir hamle başlattığını duyurdu.

Suriye Demokratik Güçleri Genel Komutanlığı, yazılı bir açıklama yaparak Kezwan Dağları’nın batısında “Cûdî ve Êlîn’in İntikamı’” adı ile Gire Spi şehitlerine bağlılıklarının gereği olarak DAIŞ çetelerine karşı yeni bir hamle başlattığını duyurdu.

QSD resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, “Çete grupları Türk devletinin yardımıyla Serêkaniyê ve Girê Spî arasındaki bölgede kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarla bölgeyi tekrar işgal atına almak istediler. Güçlerimiz kahramanca bir direniş sergileyerek kısa bir zaman içerisinde saldırıları kırarak çetelerin amaçlarına ulaşmalarını engellemiştir.

Güçlerimizin tüm hızıyla saldırıya anında müdahale etmelerine rağmen Gire Spi2ye bağlı Hemam Türkmen köyünde çeteler bir katliam gerçekleştirmiştir. Katliamda yaşamını yitiren Cûdî Xelef ve Êlîn Xelef isimli çocukların intikamını almak ve şehit düşen yoldaşlarımıza vefa olarak operasyon başlattık” denildi.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi:

“Bu operasyonla Şedade’den Girê Spi’nin güneyine kadar olan alanı özgürleştirmek ve böylelikle Cizirê Kantonu ve Girê Spî kenti etrafında güvenlik kuşağı oluşturmak amaçlanıyor. Biz bölge halkımızı çetelerin zulmünden kurtarmak istiyoruz.  Bu operasyon Cizirê Kantonu Asayiş Güçleri, öz savunma güçleri, HPC ve Koalisyon güçlerinin uçaklarının katılımıyla gerçekleşiyor.

Şedadê’nin güneyindeki, Kizwan Dağı’ndaki ve Uluslararası yolun güneyinde kalan halkımızı diğer bölgelerdeki gibi güçlerimize destek vermeye çağırıyoruz. Yöre gençlerinden teröristlere karşı birlikte savaşmak için güçlerimiz oraya ulaştıklarında onlara katılmalarını istiyoruz.  Yöre halkının güvenliğinin sağlanabilmesi için çetelerin yerlerini ve merkezlerini bilenler güçlerimize bilgi vermeli ve yardımcı olmalıdır.

Kahraman Suriye halkına ve bütün oluşumlarına bu operasyonda başarılı olacağımızın sözünü veriyoruz. Hol, Tîşrîn Barajı ve Şedadê operasyonlarındaki başarılarımızı güzel Suriye topraklarını çetelerin pisliğinden tümden temizleyinceye kadar kararlılıkla sürdüreceğiz.”