QSD savaşçısı Elewî

Minbic’i çetelerden özgürleştirme hamlesinde yaşamını yitiren QSD savaşçısı Îbrahim Elewî, Girê Spî’de yüzlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Girê Spi ve bağlı köylerden gelen yüzlerce kişi, Minbic’i özgürleştirmek için başlatılan “Komutan Ebû Leyla Operasyonu”nda yaşamını yitiren QSD savaşçısı İbrahim Elewî’yi uğurlamak amacıyla Weteni Hastanesi önünde toplandı.

Halk cenazeyi hastaneden aldıktan sonra savaşçının fotoğrafları, YPG/YPJ ve QSD’nin de bayrakları ile donatılan araç konvoyu Girê Spi’nin 19 km doğusundaki Cendawi köyüne doğru yola çıktı. Cenaze konvoyu Îbrahim Elewî’nin aile evinin de bulunduğu Cendawi köyüne ulaştığında ise bir tören düzenlendi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende, Girê Spi Demokratik Özerklik Yönetimi Eşbaşkanı Hemdan El-Ebd, Şehit İbrahim’in ailesine başsağlığı diledi. Hemdan El-Ebd, “Şehitler yolumuzu aydınlatıyor. Biz onların kanları ve emeklerine sahip çıkmalıyız ve onların özgürlük çizgisinde devam etmeliyiz” dedi.

Hemdan El-Ebd, Minbic Askeri Meclisi’nin elde ettiği başarıları şehit ailelerine ve tüm Suriye halkına kutladı.

Girê Spi Şehit Aileler Meclisi üyesi Hêza Hesen savaşçı İbrahim Elewî’nin kimlik bilgilerini okuyarak, şahadet belgesini ailesine teslim etti.

Şehit yakınları cenazeyi omuzlayarak Cendewi Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurladı.

1985’te Cendawi köyünde dünyaya gelen QSD savaşçısı Îbrahim Elewî 15 Temmuz’da Minbic’i kurtarma operasyonunda yaşamını yitirdi.