QSD: Türk devleti ve çetelerin işgal saldırılarına yanıt vermeye hazırız

QSD Genel Komutanlığı: Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin saldırılarının devam etmesi durumunda Minbic Askeri Meclisi’ne destek olmak ve işgal saldırılarına yanıt vermek için hazır olduğumuzu belirtiyoruz.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, Türk devletinin yıllardır Suriye topraklarını işgal etme çabasında olduğunu belirtti.

Bu işgal çabasının “Fırat Kalkanı” adını verdiği işgal operasyonu ile doğrudan gerçekleştirmek istediğini ifade eden QSD Genel Komutanlığı açıklamasında şunlara yer verdi: “Bu saldırılarla Suriye topraklarını işgal etmekte ve güçlerini terörle mücadele adı altında Halep’in kuzeyinde konuşlandırmaktadır. Buradaki ‘terörle mücadele’ tiyatrosu bazı bölgeleri teslim edip alma senaryosudur. Ancak ortaya çıkmıştır ki bu saldırılardaki amaç, Minbic Askeri Meclisi’nin tarafından özgürleştirilen toprakları işgal etmektir.

Türk ordusu Minbic Askeri Meclisi güçlerine yönelik saldırılar geliştirilmiş ve bu güçler tarafından kurtarılmış bazı köyler işgal edilmiştir. Minbic Askeri Meclisi güçlerine yönelik saldırılar Türkiye’nin Minbic’i işgal etmek istediğini açıkça göstermektedir.

20 Kasım’da yaptığımız açıklamada Minbic Askeri Meclisi’ne destek olma görevimizi tamamladıktan sonra Fırat’ın doğusuna çekildiğimizi bildirmiştik.

Bölgeye yönelik saldırıların devam etmesi durumunda müdahalede bulunarak Minbic Askeri Meclisi güçlerine destek olma görevimizi yerine getireceğiz. Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin saldırılarının devam etmesi durumunda Minbic Askeri Meclisi’ne destek olmak ve işgal saldırılarına yanıt vermek için hazır olduğumuzu belirtiyoruz.

ABD’nin öncülük ettiği uluslararası koalisyon güçlerinin görevini yerine getirerek Minbic Askeri Meclisi güçleri ve Minbic halkını savunma görevini yerine getirmeye çağırıyoruz.”