'Rehin alabilirler ama bizi özgürlük mücadelemizden vazgeçiremezler'

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk'ün tutuklanmasını sert bir dille kınayan DBP, asla özgürlük mücadelesinden vazgeçilmeyeceğini belirtirken, ortak mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ün tutuklanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanımız Ahmet Türk’ün tutuklanmasıyla birlikte rehin alma operasyonları en uç noktaya ulaşmıştır" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'YILLARCA DİRENEREK BUGÜNLERE GELDİLER'

"Ahmet Türk hem Kürt halkı hem de Türkiye halkları için ortak noktalarda buluşmaları sağlayabilecek ender siyasetçilerden biridir. Bunun tüm demokrasi kesimleri tarafından bilinmesine rağmen AKP ve Cumhurbaşkanı'nın Kürt siyasetçilerine karşı geliştirdiği tahammülsüzlük, aslında ülkemizdeki barış umutlarına ve demokratik siyasal alanını tümden ortadan kaldırmaya yöneliktir. Nitekim Ahmet Türk yaşamı boyunca Kürt sorununun demokratik bir şekilde çözülmesi ve barışın sağlanabilmesi için mücadele etmiş ve bedel vermiştir. 
AKP hükümeti toplumda barış ile özdeşleşen Ahmet Türk’ü tutuklayarak sonuna kadar savaşı dayatacağının mesajını vermektedir. AKP’nin dayattığı bu teslim alma politikaları bu ülkeye bir şey kazandırmayacak, daha çok acı ve gözyaşına neden olacağını hatırlatmak istiyoruz. Ahmet Türk ve diğer rehin alınan siyasetçilerimiz bu inkar ve imha politikalarına karşı yıllarca direnerek bugünlere gelmiştir."

'ASLA ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEYİZ'

DBP, açıklamasının sonunda ise şu mesajları verdi:

"Bugün polis, asker ve yargı baskısıyla belki bizleri rehin alabilirler ama hiçbir zaman bizi özgürlük mücadelemizden vazgeçiremezler. Barış ve demokrasi çınarı Ahmet Türk’ün tutuklanmasını şiddetle kınıyor, ülkemizi karanlığa boğmaya çalışan AKP’nin bu hukuksuzluklarına karşı tüm demokratik kesimleri ortak mücadele etmeye çağırıyoruz."