Roboskili aileler: Bu mücadele daha da büyüyecektir

Roboski katliamında yakınlarını kaybeden ailelerin her hafta Perşembe günü adalet talebiyle yaptıkları eylem ve anmanın 270'incisini gerçekleştirdi.

Mezarlıkta buluşan aileler "Böylesi bir insanlık suçunu işleyen ve emir komuta zinciri içerisinde yargısız sorgusuz bombalama emrini gerçekleştiren kişilerin cezalandırılmaması Türkiye’de yargı ve adalet iktidarın gücüyle ayaklar altına alınmış, haktan hukuktan ayrı bir şekilde adalet mekanizması çiğnenmiştir" dedi. 

19'u çocuk 34 kişinin katledilmesinin üzerinden 270 hafta geçmesine rağmen, katliamların faillerinin korunup gizlendiğini söyleyen Hikmet Alma, "Bizlerin adalet arayışıyla sürdürülen mücadeleye rağmen aynı zihniyet devam ettirilmektedir. Tüm kamuoyu ve toplum bilinmelidir ki; 34 yakınımız bilerek ve planlı bir operasyonla katledildi, katillerin de kimler olduğunu biliyoruz" diye ifade etti.

Yargı ve mahkemelerin yalnızca hak arayışında bulunanları hedef aldığını belirten Alma, "Sadece adalet çağrısı içeren basın açıklamalarımıza dahi soruşturmalar açılıyor. Mahkemelerde bizler yargılanıyoruz. Buradan bir kez daha yetkililere sesleniyoruz. Asıl insanlık suçunu işleyen çoğunluğu çocuk 34 kişinin bedenlerini paramparça ederek öldüren kişilerin hak, hukuk kanunlarında onları masum ve suçsuz gösterecek kanıt ve delilleriniz nelerdir. Kurumuş vicdanlarınız, görmeyen gözleriniz ve duymayan kulaklarınız, 270 haftadır çocuklarımızın ve kardeşlerimizin mezarları başında yükselen feryadımıza, dinmeyen acımıza daha ne kadar sessiz kalacak. Şunu asla unutmayın sizler sessiz kaldıkça, baskı ve soruşturmalarla zulmedip saldırdıkça bu mücadele kararlılıkla daha da büyüyecektir" şeklinde konuştu.