Roboskili aileler HDP'ye sahip çıktı

Roboskili aileler, HDP eş genel başkan ve vekillerinin gözaltına alınmasına sert tepki göstererek, "AKP bu karanlık yoldan geri dönmeli" dedi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinin Roboski köyü kırsalında 28 aralık 2011 tarihinde TSK'ye ait savaş uçaklarının bombardumanı sonucu katledilen 34 kişinin aileleri, HDP eş başkanları ve miletvekillerin gözaltına alınmasına karşı Roboski Der önünde basın açıklaması düzenledi. "İrademe Dokunma" dövizlerinin taşındığı eylemde  konuşan  Roboski Der Başkanı Veli Encü, şunları kaydetti: 

"Gözaltına alınan milletvekilileri arasında Roboski Katliamı'nda 34 akrabasını kaybetmiş olan Ferhat Encü de var. Katliamdan bu yana Roboski'ye ve Roboski özelinde Ferhat Encü‘ye karşı  adeta düşmanca bir tavır ile yaklaşan AKP iktidarı, bütün ilkesiz ve hukuksuz uygulamalarını bir bir devreye koymuştur. Ankara'nın dehlizlerinde sümenaltı ettikleri Roboski Katliamı'nın hesabını sormak için gittiği Meclis'i adeta önünü tıkamak için türlü yollar deneyen iktidar son olarak gözaltına almak gibi bir faciaya da imza attı. Biz Roboskili aileleri olarak yapılan bu hukuksuz ve ahlaksız tutuma bir an önce son verilmesini istiyoruz. AKP iktidarı bu karanlık yoldan geri dönmeli."