GÖRÜNTÜLÜ

Rohat'ın kalemiyle gerçekleri yazmaya devam edeceğiz

Azadiya Welat Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş'ın yoldaşları, Aktaş'ın kalemiyle gerçekleri yazmaya devam edeceklerini ve kamuoyunun sesi olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kürt halkına karşı başlatılan savaş ve katliam konsepti kapsamında gerçekleri kamuoyuna duyurmak için gittiği Cizre'de bodrumda mahsur kalan ve vahşice katledilen Azadiya Welat Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş'ın yoldaşları, Aktaş'ın kalemiyle gerçekleri yazmaya devam edeceklerini ve kamuoyunun sesi olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kürt halkının özgürlük mücadelesi süresince Kürt halkına karşı uygulanan zulüm ve haksızlıklara karşı halkın sesi olmaya ve sömürgeci devletlerin Kürdistan'da imza attığı tüm kirli işleri kamuoyuna duyurmak için özgür basın saflarında yer alan onlarca özgür basın çalışanı, Türkiye'de iktidar ve devlet odaklarınca katledildi. Çocuk yaşlarda özgür basınla tanışan, gazete dağıtarak gerçekleri halka ulaştırmaya çalışan ve dağıtımını yaptığı gazetenin sorumlu yazı işleri müdürlüğüne kadar gelen Azadiya Welat Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş da bunlardan sadece bir tanesi. Aktaş, gerçekleri kamuoyuna ulaştırmak adına gittiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde onlarca sivil ile yaralı olarak mahsur kaldığı bodrumda vahşice katledildi. Aktaş ve beraberinde ilçedeki vahşet bodrumlarında mahsur kalanlar için birçok kesim tarafından mahsur kaldıkları bodrumlardan çıkarılmaları ve tedavi olmaları için yapılan çağrılara rağmen, AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt düşmanlığında yürütülen topyekûn inkar ve imha konsepti sonucu yakılarak katledildi. Katledilen Aktaş'ın yoldaşları, ANF'ye konuşarak Aktaş'ın kalemini yerde bırakmayacaklarını ve onu mücadelelerinde yaşatacaklarını dile getirdi.

'GERÇEKLERİ HALKA ULAŞTIRMA YOLUNDA KATLEDİLDİ'

Azadiya Welat Editörü Hatice Şahin, Kürt kentlerinde halkın kendi kendini yönetmek için ilan ettiği özyönetim ilanıyla beraber AKP iktidarının halka dönük katliam saldırılarına başladığını belirterek, bu nedenle birçok Kürt kentinde Kürt halkına dönük katliamların gerçekleştirildiğini söyledi. Bu gerçekleştirilen katliamlardan bir tanesinin de adresinin Cizre olduğunu ve bodrumlarda insanların diri diri yakılarak katledildiğini kaydeden Şahin, Kürt kentlerinde Kürt halkına karşı yapılan zulüm ve insanlık dışı uygulamaları kamuoyuna duyurmak için Cizre'de bulunan gazetelerinin yazı işleri müdürü Rohat Aktaş'ın da bu katliamda saldırılarında katledildiğini dile getirdi. Şahin, "Rohat heval, haber takibi için Cizre'ye gitmişti. Rohat, oradaki gerçekleri ortaya çıkarmak ve oradaki halkın dili olmaya çalıyordu. Rohat oradaki halkın gözü olmaya ve orada yaşanan gerçekleri tüm çıplaklığıyla ortaya kamuoyuna duyurmaya çalışıyordu. Rohat heval, yaşananlara kayıtsız kalamıyordu ve gerçeklerin peşinden koştu. Bu yüzden katledildi" dedi.

'ROHAT'IN KALEMİYLE YACAĞIZ'

1990'lı yıllarda da yaşananları hatırlatan Şahin, "Türk devletinin 90'lı yıllarda gerçeklerin üzerini kapatmaya ve sesini kesmek için özgür basına saldırdı, AKP ve Erdoğan'ın devleti aynı yol ve yöntemler ve daha vahşi bir şekilde yaptığı katliamların üzerini örtmek için özgür basına saldırmaya Azadiya Welat'ın sesini kesmeye çalışıyor. Bunun için de gazeteci arkadaşlarımızı katlediyor. Yazı işleri müdürümüz Rohat Aktaş da gerçeklerin peşinde olduğu ve bunları dünya kamuoyuna duyurmak için çalıştığından katledildi. Ama şunu herkesin bilmesini isteriz. Özgür Basın olarak, biz hiçbir zaman ve hiçbir şekilde gerçeklerden taviz vermeyeceğiz. Her zaman özgür gazeteciler ve Özgür Basın olarak, gerçeklerin peşinden koşarak gerçekleri ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Üzerimize ne kadar gelirlerse gelsinler, bizi ne kadar katlederlerse katletsinler, ister yaralanalım, ister gözaltına alsınlar ister tutuklasınlar biz her zaman gerçekleri yansıtmaya devam edeceğiz. Bu gerçekleri kamuoyuna ulaştıracağız. Rohat arkadaşın da gözleri arkada kalmasın. Onun kalemi yerde kalmayacak. Rohat'ın kalemiyle yazacağız, onunla gerçekleri ortaya çıkaracağız, onunla gerçekleri halkta taşıyacağız" diye konuştu.

'ROHAT, AZADİYA WELAT VE ÜLKESİNE AŞIKTI'

Cizre'deki bodrumda vahşice katledilen Azadiya Welat Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş'ın çocuk yaşlarda gazeteleri Azadiya Welat'ın dağıtımıyla beraber çalışmalarına dahil olduğunu söyleyen Azadiya Welat Editörü Ferit Köylüoğlu da Aktaş'ın baştan beri Azadiya Welat ve ülkesine aşık biri olduğunu dile getirdi. Vahşice katledilen Aktaş'ın onuru, namusu ve şerefi için Kürt Özgürlük Mücadelesi'nde yerini aldığını ve bunun için basında yer aldığını belirten Köylüoğlu, "Bunun Kürt halkının maruz kaldığı zulüm ve haksızlığı halka ve kamuoyuna ulaştırmak için çabalıyordu. Bu amaç ve bu kararlılıkla bu çalışmaları gerçekleştiriyordu. Bildiğiniz üzere Özgür Basın'ın bir duruşu, bir rol ve misyonu vardır. Rohat da Özgür Basın'ın bu rol ve misyonunu çok iyi biliyordu. Rohat heval, bu yüzden Özgür Basın'da yerini aldı. Cizre'ye dönük saldırılar başlayınca da Rohat heval, ısrarla Cizre'ye gitmek ve gerçekleri kamuoyuna taşımak istedi. Bu Cizre'nin yolunu tuttu. O'na göre olması gereken yerdeydi. Ama ne yazık ki tüm insani çağrılara rağmen bodrumda vahşi bir şekilde katledildi. Rohat heval, halkına aşıktı. Halkının özgürlüğü, mücadelesi ve direnişi için bu çalışmada yer aldı" dedi.

'ERDOĞAN ROHAT'I KATLETTİ'

Köylüoğlu, AKP ve Erdoğan'ın Kürdistan'da devreye koyduğu savaş ve katliam konsepti kapsamında her yerin kuşatılmaya çalışıldığını belirterek, bu şekilde Kürt halkının iradesinin kırılmasının hedeflendiğini dile getirdi. Gazetelerinin yazı işleri müdürü Rohat Aktaş'ın AKP ve Erdoğan'ın Kürt halkına karşı devreye koyduğu katliam ve savaş konseptiyle Kürt halkının üzerinde vahşi saldırıların gerçekleştirildiği yerlerden biri olan Cizre'de halkın sesini ve mücadelesini yine halka duyurmak için bulunduğunu dile getiren Köylüoğlu, "Ancak Rohat heval, kuşatma altına alınan Cizre'de bir bodrumda mahsur kaldı. Bu nedenle bizden doğru birçok kez çağrılar yapıldı. Bodrumlarda sivil insanların bulunduğu ve yaralı oldukları, tedaviye ihtiyaçları oldukları için koridor açılması çağrısında bulunduk. Bizin gibi birçok sivil toplum örgütü ve siyasi parti ve uluslararası kuruluş çağrıda bulundu. Ancak, tüm çağrılarımıza rağmen Türk devleti, AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ortak alınan kararlar doğrultusunda sivillerin bulunduğu bodrumlarda vahşi bir şekilde katliamlara imza attılar. Katliamın boyutu parçalanan ve yakılan cenazelerin bodrumlardan çıkarılmasıyla ortaya çıktı. Cenazelere karşı dahi büyük bir vahşete imza attılar. Halkımızın bu vahşete seyirci kalmaması ve iyi tanımasını isteriz" ifadelerini kullandı.

'ROHAT MÜCADELE VE DİRENİŞİMİZDE YAŞAYACAK'

Mesai arkadaşları Rohat'ın katledilmesiyle kahrolduklarını ifade eden Köylüoğlu, bundan büyük bir acı duyduklarını belirterek, şunları dile getirdi; "Bu acı bizim sisteme karşı olan öfkemiz ve kinimizi daha da arttıracak. Bizde Rohat heval gibi direneceğiz ve gerçekleri halka, kamuoyuna duyurmaya devam edeceğiz. Rohat hevalin kalemini yerde bırakmayacağız. Rohat heval, direniş ve mücadelemizde yaşayacak. Mücadelesini verdiğimiz direnişim başarıya ulaşması için sonuna kadar direneceğiz. Rohat hevalin gözleri arkada kalmasın. Yoldaşları onun mücadelesine her daim sadık kalacak ve daha da ileriye taşıyacak."