‘Rojava Devrimi Önder APO’ya, halklarımıza ve tüm insanlığa kutlu olsun’

KCK: Rojava Devriminin Demokratik Suriye Federasyonu temelinde tüm Suriye’yi demokratikleştireceğine inanıyor, bu temelde tarihi bir mücadele içinde olan halkları tüm devrimci coşkumuzla selamlıyoruz.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Rojava Devrimi’nin yıldönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. KCK, “Önder APO’nun 20 yıllık emeği ve Demokratik Toplum paradigması çerçevesinde gerçekleşen, daha şimdiden tüm Ortadoğu halkları ve insanlığa farklılıkları temelinde eşitlik, özgürlük ve gönüllü birlikte yaşamın yolunu açarak umut ışığı olmayı başaran Rojava Devrimi Önder APO’ya, halklarımıza ve tüm insanlığa kutlu olsun” dedi.

KCK,Şehit Şîlan Kobanê, Xebat Dêrik, Diyar Bagok, Arîn Mîrkan, Rûbar Qamişlo Destina Başûr, Zehra Penaber ve Feysel Ebû Leyla şahsında Rojava Devrimi ve tüm özgürlük şehitlerini saygı ve minnetle anarak, anılarına bağlılık sözünü yineledi!

“Rojava halkımız Kürdistan’ın tüm parçalarında gelişen devrim mücadelelerine destek verem bir halk olarak özellikle de Kuzey Kürdistan Devrimine fiili katılarak binlerce şehit vermiştir” denilen açıklamada, “Dört parçadaki devrim mücadelelerinden edinilen deneyimler ve Önder APO’nun Demokratik Toplum Paradigması temelinde zafer kazanan Rojava Devrimi, kadın özgürlüğüyle demokratik karakterini derinleştirip yaygınlaştırarak tüm Ortadoğu halkları için umut haline gelmiştir. Bu karakteriyle Kuzey Suriye devrimini yenilmez kılan Rojava halkımızın Kürt, Arap, Türkmen, Asuri-Süryani, Ermeni halklarının gönüllü birlikte yaşamı örmesi, savunması ve geliştirmesinin mayasında da 14 Temmuz Direniş Ruhu bulunmaktadır. Bu direniş ruhu ve tarzında zorun zoru koşullara karşı mücadele ederek başarıyı yaratma hakikati vardır. 14 Temmuz Şehitlerinin şahsında ve zafer yaratan tarzında ifadesini bulan halklarımızın birlikte mücadele etme ve kazanma geleneği her türlü gericiliğe ve karşı devrimciliğe karşı direnişiyle Rojava Devriminin zaferini kesinleştirmektedir.

Küresel ve bölgesel sermaye ve iktidar tekellerinin halklarımıza karşı saldırı gücü DAİŞ çeteleriyle AKP-Saray çeteleri ittifakının saldırıları karşısında insanlık değerlerinin savunulması temelinde gelişen Kobanê Direnişi, tarihin tanık olduğu ender direnişlerden biri olmuştur. Halklarımızın birleşik özgücüyle gerçekleştirilen Rojava Devrimi, teslimiyetle hiçbir şey olmak yerine direnerek kendi olmanın, giderek her şey olmanın olanaklarını ortaya çıkarmıştır. Direnilerek kazanılan devrimin en büyük sonucu da tüm halkların özgür ve demokratik yaşam içinde kardeşçe yaşadığı Kuzey Suriye Federasyonu olmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Yürütme Konseyi Açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:

“Demokratik Suriye, Özgür Kürdistan temelinde ilan edilen Kuzey Suriye Federasyonu, Suriye halklarının, giderek tüm bölge halklarının esas umudu haline gelmiştir. Bugün Halep, Minbic, Hesekê ve Kuzey Suriye genelinde dişe diş yürütülen direniş savaşı, özyönetimler, meclis, komün ve kooperatifler temelinde geliştirilen demokratik inşa ile taçlandırılarak kalıcılaştırılmak yolundadır. Devrim, kendini bu temelde geliştirip yaygınlaştırarak güvenceye almaktadır.

Başta Kuzey Suriye Federasyonu toplulukları olmak üzere tüm Suriye toplumları için etnik, dinsel, kültürel, dilsel vb. ayrımı yapılmadan, yani farklılıkları korunarak eşitlik, özgürlük ve gönüllü birlikte yaşam ancak halkların tarihsel-toplumsal yapısı ve kültürel dokusuna uygun demokratik ulus çözümüyle mümkün olacaktır. Demokratik ulus olarak formüle edilen ve halklarımızın tüm yapısal sorunlarına çözüm olacak özyönetimler, öz savunma ve demokratik komünal ekonomik inşa ile başta Suriye olmak üzere tüm Ortadoğu halklarının sorunlarına çözüm olacak karakteriyle daha bugünden demokratik ve özgür insanlığın çekim merkezi haline gelmiş bulunmaktadır.

5. yılında Komutan Ebu Leyla Hamlesiyle yükselerek devam eden Rojava Devriminin Demokratik Suriye Federasyonu temelinde tüm Suriye’yi demokratikleştireceğine inanıyor, bu temelde tarihi bir mücadele içinde olan halkları tüm devrimci coşkumuzla selamlıyor, her zaman yanlarında olacağımız sözünü bir daha yineliyoruz.