Rojava Koordinasyonu: Rojava'da insanlık devrimi yaşandı

Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, Rojava'daki devrimin insanlık devrimi olduğunun görüldüğüne dikkati çekerek, devrimin yaşamın her alanında yeni bir bilinci açığa çıkardığını kaydetti.

Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, Rojava Devrimi'nin 4. yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Dünya ve özellikle Ortadoğu halkları kriz ve bunalımlı bir süreci yaşamakta ve kriz nedeniyle yüz binlerce insan iç çatışmaların kurbanı olmaktadır. Bunun temel sebebi krize gerçekçi bir çözüm veya devrim argümanlarının bulunmamasıdır. Keza Suriye’de 6. yılına giren krize halen bir çözüm bulunamamış ve kimi çevreler çözümü halen dışarıda beklemektedirler” denildi.

Kobanê'de 2012 yılında fitili ateşlenen Rojava Devrimi'nin, yaşanan bu krizli süreç içerisinde yeni bir devrim sürecini doğurduğunu ve her açıdan insanlık devrimi olduğunu dünyaya ispat ettiği vurgusu da yapıldı.

'ÇÖZÜM MODELİ OLDU'

Koordinasyon, açıklamasının sonunda şunları kaydetti:

“19 Temmuz Rojava Devrimi yeni bir bilinç ve tüm toplumsal kesimin demokratik ve özgür bir yaşamı inşa bilinciyle örgütsel bir ortamı doğurmuştur. Bu devrim, Ortadoğu ve Suriye’deki krizli yapıya çözüm modeli olmayı da teşkil etmektedir. Kadınların direnişi Rojava ve Suriye devrimine öncülük etmiş ve tüm direnişçi kadınlar, tüm kadınların sembolü olmuştur.
Heybetli 19 Temmuz Devrimi'nin yıl dönümünü selamlıyor ve Demokratik Özerklik Yönetimi ve Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem'in Rojava Devrimi ruhuyla inşa edildiğinin altını çiziyoruz."